Newsflash
Știri

15 puncte de prim-ajutor împotriva caniculei vor fi deschise la Arad

de Dorina Novac - iun. 28 2022
15 puncte de prim-ajutor împotriva caniculei vor fi deschise la Arad

Autorităţile locale din judeţul Arad au anunţat că vor deschide 15 puncte sanitare de prim-ajutor pe timpul caniculei, dintre care trei vor funcţiona în municipiul Arad.

În acestea trecătorii vor putea primi apă, vor beneficia de atenţie medicală sau se vor putea odihni la răcoare, scrie Agerpres.

canicula

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Geanina Potolia, a precizat că a solicitat primăriilor importante din judeţ, în general de la oraşe, să deschidă puncte de prim-ajutor în următoarele zile, în care se anunţă temperaturi de peste 35 de grade Celsius, care pot ajunge şi la 38 de grade Celsius.

Primăriile au notificat DSP că vor deschide 15 puncte, majoritatea urmând să funcţioneze în dispensare sau clădiri administrative.

În municipiul Arad vor funcţiona trei astfel de puncte, respectiv în holul principal al Palatului Administrativ, în Teatrul Clasic „Ioan Slavici” şi în Catedrala Ortodoxă din zona Podgoria.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, a declarat, pentru Agerpres, că punctele vor fi activate imediat ce se primeşte dispoziţia de la DSP, respectiv când temperatura exterioară ajunge la 35 de grade, prognoza arătând că acest lucru se va întâmpla marţi.

„Aceste puncte anticaniculă au ca rol principal să ofere primul ajutor persoanelor afectate de căldură. Ele vor funcţiona pe toată durata de valabilitate a avertizărilor meteorologice privind creşterea temperaturilor diurne, codificate cod galben, portocaliu sau roşu”, a declarat Cotrău.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe