Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

11 centre de vaccinare din unităţi medicale MAI, deschise pentru populaţie

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 25 mai 2021, ora 15:40

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că, începând de miercuri, 11 centre din unităţi medicale aparţinând Ministerului de Interne se vor deschide pentru populaţie.

Valeriu Gheorghiță a precizat marți, într-o conferință de presă, că vaccinul care va fi administrat este cel de la compania Pfizer.

Valeriu Gheorghita

„Începând de mâine, 26 mai, 11 centre din unităţi medicale aparţinând MAI vor deveni deschise pentru populaţia generală. În Bucureşti, la Spitalul Gerota, unde oamenii se pot prezenta direct, fără programare sau cu programare, după modalităţile deja cunoscute. Vaccinul alocat va fi vaccin de la compania Pfizer, programul de lucru va fi de la 08:00 dimineaţa până la orele 16:00 după-amiaza, în fiecare zi. (...) Vor fi în Bucureşti, în Oradea, Ploieşti, Neamţ, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Hunedoara şi Timiş”, a declarat medicul militar, potrivit Agerpres.

Acesta a menționat că, la acest moment, sunt 973 de centre de vaccinare anti-COVID la nivel naţional, cu 1.471 de fluxuri. La doar cinci centre de imunizare sunt liste de aşteptare.

„Centre care primesc vaccin de la compania Pfizer - 700, cu 1.121 de fluxuri, centre care primesc vaccin de la compania Moderna - 129, cu 160 de fluxuri, centre active AstraZeneca - 144, cu 197 de fluxuri, şi vor deveni operaţionale, începând de mâine, alte centre de vaccinare în 21 de judeţe cu vaccin de la Johnson&Johnson, 41 de fluxuri în total”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Etichete: vaccinare impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC