O companie de venture capital a anunțat că investește un milion de euro în start-upul Parol, despre care „Viața Medicală” a scris anul acesta un amplu articol.
Compania se numește GapMinder Fund II și investește un milion de euro în Parol, start-up românesc care automatizează documentația medicală prin intermediul inteligenței artificiale (AI).
Acesta este un fond de capital de risc dedicat companiilor de tehnologie create în România și în Europa de Est. Astfel, GapMinder Fund II anunță o investiție în valoare de un milion de euro în Parol.
Citiți și: Aplicaţia care generează rapoarte medicale din discuţia cu pacientul
Reamintim că Parol este un start-up românesc care a dezvoltat o soluție de inteligență artificială care automatizează generarea de dosare medicale în timp real, după înțelegerea conversațiilor dintre medic și pacient. Finanțarea totală atrasă de Parol este de 1,2 milioane de euro, runda fiind astfel condusă de GapMinder.
Această investiție în Parol face parte din strategia companiei de venture capital de a susține soluțiile bazate pe inteligență artificială care oferă valoare adăugată imediată și potențial de scalare la nivel global, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.
Parol este un start-up fondat în 2022 de catre jurnaliștii Claudiu Pândaru (CEO) și Alex Livadaru (COO), alături de Alex Tepeș (CTO), dezvoltator de soluții software, și de Valentin Ichim (Sales Manager), specialist cu peste zece ani de experiență în vânzări.
Parol oferă o platformă bazată pe inteligență artificială care transformă modul de gestionare a documentației medicale. Astfel, soluția automatizează generarea de dosare medicale prin transcrierea în timp real a conversațiilor dintre medic și pacient, reducând semnificativ timpul pe care medicii îl petrec cu birocrația. Serviciul generează în câteva secunde fișe medicale complete și exacte, permițându-le medicilor să se concentreze pe îngrijirea pacienților.
Tehnologia Parol este construită pe baza unor modele de inteligență artificială care au fost dezvoltate pentru a înțelege și transcrie cu precizie conversații medicale complexe, integrându-se în fluxurile de lucru clinice existente. Aceasta permite o tranziție lină către automatizarea procesului de documentare, fără întreruperi majore în activitatea medicală curentă. Parol devine astfel un jucător-cheie în peisajul tehnologiei medicale, cu potențial de a redefini modul în care medicii gestionează documentația.
Aceasta este a doua rundă de finanțare atrasă de Parol, după cea din august 2022, când a ridicat o rundă pre-seed de 500.000 de euro condusă de The Mavers Ventures, Cleverage VC, dar și cu participarea a trei investitori de tip angel, toți foști membri ai echipei UiPath: Marius Istrate, Ana Cinca și Mălina Platon.
„Parol este la intersecția dintre inovație și necesitatea urgentă de eficientizare în domeniul sănătății. Soluția noastră AI optimizează fluxurile de lucru ale profesioniștilor din sănătate, generând în timp real fișe medicale bazate pe conversațiile dintre medici și pacienți. Prin această tehnologie le oferim medicilor mai mult timp pentru ceea ce contează cu adevărat: îngrijirea pacienților”, a declarat Claudiu Pândaru, cofondator și CEO Parol.
„În contextul evoluției accelerate în rândul start-upurilor care utilizează inteligența artificială generativă, Parol este un exemplu excelent de companie care utilizează AI pentru a răspunde unor nevoi reale din piața medicală. Această combinație unică de tehnologie avansată și cunoștințe aprofundate în domeniul asistenței medicale poziționează Parol ca lider în peisajul tehnologiei medicale, care evoluează rapid. Parol nu doar că reduce timpul petrecut de medici pentru documentare, ci reușește să facă acest lucru într-un mod eficient și precis, ceea ce ne-a convins să investim”, a afirmat Robert Herscovici, Investment Director la GapMinder Ventures.
Explicație foto-copertă: Echipa de cofondatori ai Parol
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe