Newsflash
Știri

Spitalul CF Iași ar putea fi preluat de primăria municipiului

de L. Budin - mar. 3 2023
Spitalul CF Iași ar putea fi preluat de primăria municipiului

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” Iaşi ar avea astfel oportunitatea de a realiza un spital universitar, coordonat în parteneriat cu primăria orașului.

Primarul Mihai Chirică şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” Iaşi, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, au avut o serie de discuţii în privința unor proiecte cu impact major pentru sistemul medical ieşean, printre care şi preluarea Spitalului Clinic Căi Ferate de la Ministerul Transporturilor.

perfuzie_spitall

Edilul şi rectorul caută soluţii comune pentru preluarea Spitalului CF de la minister la municipiul, UMF având oportunitatea de a realiza un spital universitar, coordonat de UMF şi în parteneriat cu primăria, informează Agerpres, preluând un comunicat.

Este de menţionat faptul că atât UMF, cât şi Consiliul Local şi-au manifestat deja interesul pentru preluarea Spitalului Căi Ferate, având în vedere tradiţia importantă şi calitatea personalului medical şi a întregii echipe. În context, rectorul UMF a argumentat că apariţia unui astfel de spital universitar în municipiul Iaşi ar asigura atât buna administrare a acestuia, cât şi calitatea pregătirii studenţilor şi rezidenţilor universităţii, concomitent cu îmbunătăţirea imaginii universităţii şi a punctajului acesteia în clasamentele internaţionale de profil”, a declarat primarul Mihai Chirica.

S-a mai convenit asupra necesităţii stabilirii unui calendar comun de acţiuni ale Primăriei, Ministerului Sănătăţii şi universităţii ieşene, în vederea realizării proiectului Spitalului Regional de Urgenţă, astfel încât specializările propuse studenţilor şi rezidenţilor UMF să răspundă nevoilor viitoarei unităţi medicale, se mai arată în comunicat.

Deputații propun trecerea Spitalului Militar în subordinea ministrului Apărării

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe