Ministerul Apărării Naționale a operaționalizat luni, 25 octombrie, două Centre Medicale de Diagnostic COVID-19, care sunt amplasate la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București și la Spitalul Militar de Urgență Pitești.
Centre Medicale de Diagnostic (CMD) COVID-19 funcționează ca structuri de sprijin ale unității, respectiv ale compartimentului de primiri urgențe din aceste spitale, și sunt responsabile cu acordarea de asistență medicală primară în vederea diagnosticării COVID pentru pacienții care prezintă suspiciune de infectare cu virusul SARS-CoV-2, forme ușoare și medii, care se prezintă pe cont propriu sau prin serviciile de ambulanță.
„În principal, activitatea acestora constă în primirea, trierea, investigarea de bază, diagnosticarea și stabilirea planului terapeutic și, după caz, direcționarea pacienților către unități sanitare COVID-19”, informează MApN.
Direcția medicală a MApN, cu sprijinul categoriilor de forțe și a comandamentelor de sprijin, asigură personalul medical care deservește aceste centre în regim non-stop și materialele sanitar-farmaceutice, normele de consum, materialele și echipamentele medicale și de protecție sanitară necesare funcționării CMD COVID-19.
Comandamentul Logistic Întrunit a asigurat transportul și instalarea fiecărui sistem CMD COVID-19, care cuprinde containere tip dormitor/administrativ și containere medicale, racordate la surse de apă și energie electrică prin intermediul unui grup electrogen și al unui container izoterm.
Citește și: Maraton de vaccinare în şase spitale militare din ţară, cu ocazia Zilei Armatei
În sprijinul campaniei naționale de vaccinare, Ministerul Apărării Naționale organizează, în zilele de luni, 25 octombrie, și marți, 26 octombrie, cu prilejul Zilei Armatei României, un maraton de vaccinare sub deviza „Împreună pentru viață, Împreună pentru viitor!”.
Maratonul se desfășoară în șase spitale militare din țară, care sunt și centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva COVID-19.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe