Newsflash
SPECIALITĂȚI

10.000 de ore de muncă. Sănătoasă

de Ioana Alexandra DUŞE - apr. 16 2015
10.000 de ore de muncă. Sănătoasă
O combinaţie avantajoasă între un material genetic bun, un IQ ridicat, o oportunitate extraordinară („omul potrivit în momentul potrivit“), un context cultural prielnic şi muncă intensă. Ce înseamnă asta? Simplu: mii de ore de muncă. Cam aşa sună reţeta succesului în perspectiva lui Malcolm Gladwell. Cei care respectă reţeta sunt oameni excepţionali ale căror performanţe ies din sfera experienţei comune, oameni pentru care talentul nu face nici doi bani fără cele 10.000 de ore de muncă. Sună prea mult? Nici pe departe. În realitate, e ceea ce mulţi dintre noi facem (conştienţi sau nu) chiar în primii ani când intrăm pe piaţa muncii.
Acum că am aflat cam câte ore de muncă sunt necesare ca să performăm conform dorinţelor noastre şi să atingem standardele aşteptate de superiorii noştri, rămâne să clarificăm un amănunt, pentru unii mic, pentru alţii primordial: cum să creştem productivitatea şi să îmbunătăţim rata de ocupare pe termen lung? Răspunsul este simplu, dar greu de pus în practică – prin îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi de lucru. Toate acestea sunt relaţionate cu domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă (SSM), care în prezent reprezintă unul dintre cele mai importante şi dezvoltate aspecte ale politicii Uniunii Europene (UE) privind ocuparea forţei de muncă şi afacerile sociale.
În România, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale este autoritatea competentă în domeniul SSM. Inspecţia Muncii este autoritatea care controlează respectarea legislaţiei privind SSM. Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabont“ stabileşte, pe bază de motive ştiinţifice, măsurile de îmbunătăţire a securităţii şi sănătăţii în muncă şi promovează politica acreditată pentru acest sector. Ministerul Sănătăţii Publice este autoritatea centrală în domeniul protecţiei sănătăţii publice. Direcţia de Sănătate Publică controlează respectarea standardelor de sănătate în muncă şi contribuie la promovarea sănătăţii la locul de muncă. Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale este instituţia responsabilă cu asigurarea în caz de accidente de muncă şi boli. Şi nu în ultimul rând, mai avem Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă – punctul focal naţional care gestionează reţeaua SSM în România. Cu alte cuvinte, avem instituţii şi oameni cărora pare să le pese de sănătatea angajaţilor şi de menţinerea cât mai îndelungată a acestora pe piaţa muncii. Cu toate acestea, avem o problemă. Lipsesc programele de sănătate ocupaţională. Sau, mai corect spus, lipseşte implementarea lor în cadrul companiilor şi întreprinderilor de stat şi private.
Sănătatea şi securitatea în muncă nu se rezumă doar la legi şi regulamente. Pentru a realiza îmbunătăţiri măsurabile ale condiţiilor de muncă şi o reducere a accidentelor şi bolilor profesionale, este necesară combinarea acestora cu o varietate de alte instrumente, cum ar fi dialogul social între stakeholderi şi angajatori, respectiv angajaţi, bunele practici adaptate la nevoile şi la mediul de lucru al angajaţilor, creşterea gradului de conştientizare a publicului, responsabilitatea socială a întreprinderilor, stimulentele economice şi reorientarea în diferite situaţii. Această abordare pare holistică, însă, adoptată sub forma unor strategii comunitare valabile la nivelul ţărilor membre UE, ar putea să impună iniţierea de acţiuni de către actorii de la toate nivelurile – european, naţional, local şi al locurilor de muncă. Un concept esenţial şi un pilon fundamental pentru atingerea obiectivelor acestei strategii comunitare îl constituie dezvoltarea şi punerea în aplicare ale unor strategii naţionale coerente în statele membre ale UE. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat un Plan de acţiune global privind sănătatea angajatului pentru 2008–2017.
Un alt proiect important în domeniul SSM este sondajul european în rândul întreprinderilor privind riscurile noi şi emergente (ESENER) realizat de EU-OSHA, care analizează opiniile managerilor şi reprezentanţilor angajaţilor cu privire la modul în care sunt gestionate riscurile pentru sănătate şi securitate la locul de muncă în întreprinderea pe care o reprezintă. Dintre riscurile de la locul de muncă, sondajul acordă o deosebită atenţie domeniului – relativ nou – al riscurilor psihosociale, a cărui importanţă este în creştere. Aceste riscuri, care sunt legate de modul în care este proiectată, organizată şi coordonată munca, precum şi de contextul economic şi social al muncii, determină un nivel crescut de stres şi pot cauza deteriorarea gravă a sănătăţii psihice şi fizice. De asemenea, numeroase ţări din afara UE au dezvoltat strategii privind SSM, pentru a furniza o concentrare mai clară asupra direcţiei globale şi pentru a stabili priorităţile SSM în ţările lor.
Majoritatea ne îndreptăm spre acelaşi ţel: să performăm într-un mod sănătos şi să menţinem această performanţă pe termen lung. De ce nu, chiar să ajungem oamenii excepţionali ai lui Malcolm Gladwell, care sunt dispuşi să lucreze cele 10.000 de ore şi chiar mult mai mult, cu înţelegerea ca angajatorul să se asigure de sănătatea şi securitatea angajaţilor săi. Şi în aceste condiţii, succesul nu ar mai fi întâmplător. Hai, la muncă sănătoasă!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe