Până acum, doar amestecurile de miere trebuiau etichetate, pentru a preciza dacă sunt sau nu originare din UE. În viitor, se va menționa ponderea de miere din fiecare ţară.
Șefa Serviciului Naţional pentru Plante Medicinale, Aromatice şi Produse ale Stupului din cadrul INCDBA-IBA* participă la Congresul NutriTerra, în contextul marcării a 100 de ani de la înființarea Facultății de Farmacie.
Între producătorii de miere din UE, România se află pe locul al doilea – ba a fost și pe primul loc în 2018. O realizare lăudabilă pe care, paradoxal, politicile naţionale o sabotează, în dauna apicultorului, a consumatorului și a sănătăţii publice.
Chiar dacă depinde de condiţiile de mediu, de tehnicile de procesare și de varietatea nectarurilor florale, compoziţia mierii este dominată de carbohidraţii simpli, respectiv fructoză și glucoză.
Comisia Europeană a publicat rezultatele unei vaste anchete realizată pe piața mierii. Metode noi de analiză au arătat că mierea de import este, în bună parte, falsificată.
Vitamina D arată rezultate promițătoare, spun specialiștii, pentru copiii care au fost recent diagnosticați cu diabet zaharat de tip 1.
Pui crescuţi cu hormoni, legume forţate să crească, miere falsificată sau roșii cu moţ toxic – câte dintre aceste legende despre alimente au fundament știinţific? Prof. univ. Dumitru Drăgotoiu, prorector la USAMV, știe răspunsurile.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe