Oana Borviz ne-a trimis pentru „Doza de ficțiune” un scurt text. Este jurnalist și are un blog unde scrie despre cărți. A scris flash fiction pentru revista „Laconic”. Scrie poezii pentru copii, iar în prezent lucrează la un roman.
Vă prezentăm micile schimbări pe care le puteți face în stilul de viață, pe care oamenii de știință le-au recomandat în anul 2023.
Prima cafenea LA ROSTA se deschide în spațiul Carrefour România centrul comercial DN1 Value Centre.
Cafeaua este cea mai populară băutură la nivel mondial după apă! Peste două miliarde de cești de cafea sunt savurate în fiecare zi la nivel mondial (1).
Nestlé lansează în România prima linie pan-europeană de cafea de tip Ready to Drink, gama NESCAFÉ Barista Style.
Nestlé Professional lansează programul de cafea We Proudly Serve Starbucks® pentru birouri, spitale, universități, hoteluri, săli de conferințe ș.a.
Consumul de cafea poate contribui la reducerea riscului de diabet de tip 2 , arată un studiu publicat în Clinical Nutrition.
Din punct de vedere medical, în funcţie de frecvenţa și cantitatea utilizată, cofeina din cafea are efecte cardiovasculare, neurologice și metabolice.
Adăugarea unei mici cantități de lapte în cafea poate să sporească beneficiile pentru sănătate ale acesteia. Cel puțin două studii vin cu argumente interesante.
Aproape două treimi dintre nutriționiștii europeni consideră că un consum moderat de cafea are beneficii clare asupra sănătății, anunță un raport prezentat de Asociația Română a Cafelei.
Am aflat care sunt preferințele românilor în materie de cafea, dar și miturile care încă planează asupra ei, de la Ana-Maria Doxan, Business Executive Officer Nespresso România.
Un cunoscut brand a anunțat planul de extindere sustenabilă a producției de cafea, printr-o muncă atentă cu fermierii, pentru a-i ajuta cu tranziția către practicile agricole regenerative.
Unele alimente conţin substanţe psihoactive naturale ce pot crea adicţie. Recent, a apărut o altă categorie de droguri licite, pe care nimeni nu vrea încă să o conştientizeze: potenţiatorii de gust.
Un studiu recent vine cu date interesante pentru iubitorii de cafea, chiar și pentru cei care o beau cu zahăr. Se pare că cei care consumă această băutură trăiesc mai mult.
Tratamentele ortodontice sunt foarte variate. Astfel putem avea mai multe opţiuni de tratament și, în funcţie de fiecare pacient, acestea să fie cât mai confortabil de purtat, spune dr. Ana Cosma.
Consumatorii se arată curioși în legătură cu efectele consumului de cafea asupra sănătății, arată o nouă analiză realizată de Institutul pentru Informații Științifice despre Cafea (ISIC).
Cercetătorii americani de la Northwestern University (Chicago) au ajuns la concluzia că preferința pentru cafeaua amară sau ciocolata neagră ar putea avea o explicație genetică.
Peste un sfert dintre adulții din Europa se confruntă cu depresie (28%) și sentimente accentuate de tristețe (28%) atunci când orele de lumină într-o zi devin mai puține, arată datele unui sondaj.
Cercetătorii australieni au studiat efectele consumului de cafea asupra creierului, iar rezultatele arată că, dincolo de o anumită cantitate, această băutură se dovedește nefastă pentru volumul cerebral și favorizează riscul de demență.
Consumul obișnuit de cafea a fost în mod constant corelat cu prevenirea mai multor afecţiuni cronice. De asemenea, se consideră că are și multiple proprietăţi nutritive.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe