Newsflash

Rezultate căutare « alimente »


Prof. dr. Liliana Tuță: „Putem preveni boala cronică de rinichi și îi putem încetini progresia”

de Dr. Mariana MINEA - mar. 22, 2024

Ziua Mondială a Rinichiului 2024 are ca slogan „Sănătatea rinichilor pentru toţi: promovarea accesului echitabil la îngrijire și la utilizarea optimă a medicamentelor”.

58% dintre români renunță la produsele sustenabile din cauza costului

de Florentina Ionescu - feb. 21, 2024

Un studiu recent arată că 58% dintre români renunță la produsele sustenabile din cauza costului mai ridicat și prezintă atitudinea românilor față de consumul etic.

OMS cere reglementări mai stricte împotriva grăsimilor trans din alimente

de L. Budin - ian. 30, 2024

S-au decernat certificatele OMS care recompensează progresul în eforturile de reglementare, Danemarca, Lituania, Polonia, Arabia Saudită şi Thailanda fiind țările premiate.

Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale

de Dr. Laura Davidescu - dec. 20, 2023

Alimentele destinate unor scopuri medicale speciale pot asigura nutriția pacienților din stadiul de nou-născut și până la vârste înaintate. Aflați câteva imformații interesante despre această categorie de produse.

10 octombrie, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

de L. Budin - oct. 10, 2023

La 10 octombrie, anual, începând din 2017, este sărbătorită Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, instituită prin Legea 168/2017.

Sate și orașe pentru companii

de Dr. Richard CONSTANTINESCU - sept. 1, 2023

Ne-am falsificat existenţa și suportăm consecinţele, într-un cerc din care ne e tot mai greu să ieșim.

Impactul alimentelor și al alimentației asupra sănătății umane

de Florentina Ionescu - iul. 18, 2023

Academia de Științe Medicale organizează în 21 iulie conferința cu tema „Impactul alimentelor/alimentației asupra sănătății umane”.

Abordări dietetice în gastrită

de Raluca Maior - iun. 23, 2023

Afecțiunile gastrointestinale afectează alimentaţia. Simptomele modulează direct dieta pacienţilor. Îndrumarea către alegeri alimentare potrivite poate ameliora simptomele și poate reduce riscul de apariţie a complicaţiilor.

Legile privind alimentele modificate genetic se relaxează

de L. Budin - iun. 19, 2023

Mai multe alimente modificate genetic ar putea ajunge pe rafturile supermarketurilor fără să fie etichetate ca atare, potrivit unei propuneri legislative a Comisiei Europene.

NASA vrea să diversifice meniul astronauţilor cu alimente obţinute în spaţiu

de L. Budin - mai 30, 2023

Air Company din Brooklyn a dezvoltat o metodă inedită de reciclare a dioxidului de carbon din aerul expirat de astronauţi pentru a obţine substanțe nutritive pe bază de drojdie.

De Paște, Fundaţia Regală Margareta a României oferă pachete cu alimente seniorilor

de Florentina Ionescu - apr. 12, 2023

Peste 500 de seniori beneficiază anul acesta de acţiuni de sprijin dedicate prin proiectele susţinute de Fundaţia Regală Margareta a României.

Proiect care promovează alimentația sustenabilă în rândul seniorilor

de Florentina Ionescu - apr. 11, 2023

Noua campanie Climato Sfera recomandă vârstnicilor alimente nutritive și prietenoase cu mediul vârstnicilor.

Studiu: alimentele bogate în magneziu scad riscul dezvoltării demenței

de L. Budin - mar. 27, 2023

Cercetătorii australieni din cadrul Universităţii Naţionale din Australia (ANU) au asociat un consum ridicat de magneziu cu o sănătate mintală mai bună.

Alimentele bogate în seleniu, benefice în cazul pacienților cu Alzheimer

de L. Budin - feb. 14, 2023

Un consum de alimente bogate în seleniu ar putea să îmbunătățească starea de sănătate a persoanelor cu Alzheimer, arată un studiu realizat de oameni de știință din China.

Remedii naturale și alimente necesare întăririi sistemului imunitar

de Dorina Novac - ian. 24, 2023

Sistemul imunitar este cel care protejează organismul de infecții. Prin urmare, o persoană cu un sistem imunitar slab poate fi mai predispusă la infecții frecvente, a precizat dr. Ionela Iovan.

Bacteriile din alimentele fermentate pot ajuta în cazul respirației urât mirositoare

de Florentina Ionescu - dec. 27, 2023

Mai multe tipuri de bacterii probiotice pot reduce semnele respirației neplăcut mirositoare (halitoză), potrivit unui nou studiu.

Cât de sănătoase sunt alimentele pe care le punem pe masă? (părțile 2 și 3)

de Prof. dr. Viorel ORDEANU - dec. 23, 2022

Omul sănătos este un animal mai omnivor decât el însuși crede. Prin nutriţia sa obișnuită, variată calitativ și suficientă cantitativ, are tot ce îi trebuie pentru o dezvoltare armonioasă.

Recomandări privind excesul alimentar în perioada sărbătorilor de iarnă

de Dorina Novac - dec. 14, 2022

În perioada sărbătorilor de iarnă, oamenii nu ar trebui să mănânce cantități mari de alimente, ci să opteze pentru porții mici și dese, spune dr. Irina Stan.

UE limitează concentraţiile din alimente a patru „substanţe chimice veşnice”

de L. Budin - dec. 12, 2022

Substanţele perfluoroalchilate (PFAS) pot avea efecte negative asupra sistemului imunitar, dezvoltării fetusului, a nou-născutului şi asupra nivelului de colesterol, a precizat Comisia Europeană.

Alimente recomandate pacienților oncologici, pentru a combate malnutriția

de Florentina Ionescu - dec. 12, 2022

O companie de produse alimentare și băuturi anunță că de astăzi este mai aproape de pacienții oncologici.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe