Reprezentanții Generației Z (18-24 ani) risipesc cele mai multe alimente din cauza cumpărării excesive de produse, arată un studiu Reveal Marketing Research.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a emis Ord. nr. 201/2022, care stabilește modalităţile de informare a consumatorilor privind alimentele/mâncărurile preparate și/sau oferite spre comercializare.
Campania se adresează tuturor românilor și este realizată cu aprobarea Ministerului Sănătății și cu implicarea specialiștilor din domeniu.
Omul sănătos este un animal mai omnivor decât el însuși crede. Prin nutriţia sa obișnuită, variată calitativ și suficientă cantitativ, are tot ce îi trebuie pentru o dezvoltare armonioasă.
Eurostat a dat publicității astăzi statisticile referitoare la risipa alimentară la nivelul statelor din Uniunea Europeană.
Rezultatele cercetărilor din cadrul Universității de Ştiinţele Vieţii de la Iași vor îmbunătăţi sănătatea animalelor, omului şi mediului, în spiritul conceptului „One Health” – „O singură sănătate”.
Viața Medicală și MedicHub vă invită să urmăriți live o nouă dezbatere între specialiști în beneficiul pacienților, în data de 13 octombrie 2022, de la ora 18:00.
Un studiu arată că 73% din restaurantele din România se confruntă cu risipa alimentară, cele mai aruncate produse (70%) fiind materiile prime - fructe, legume, carne.
Asociația Agricola Neam de Gospodari lansează cel de-al treilea ghid de nutriție și alimentație, util ca instrument de educație alimentară pentru părinți și copii.
Numărul persoanelor care au suferit toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat ecleruri oferite la pachet, la finalul unei nunţi care a avut loc în Cetatea de Baltă, este în creştere, anunță DSP Alba.
Tânjim după vremuri trecute, avem un dor nestins care ne cheamă înspre un tărâm idilic. Unii își amintesc de bucatele pregătite de mămuca, alţii au nostalgii alimentare faţă de România socialistă.
Guvernul spaniol a prezentat un proiect de lege care vizează stoparea risipei alimentare. Proiectul prevede amenzi pentru restaurantele și supermarketurile care aruncă mâncare.
Data de 7 iunie a fost stabilită ca fiind Ziua Mondială a Siguranței Alimentare.
La nivelul Uniunii Europene, aditivul alimentar dioxid de titan va fi interzis începând din această vară.
„Istoria în bucate” este unul dintre documentarele pe care le puteți vedea în acest sezon la History Channel.
Pentru siguranța alimentară a cetățenilor, Uniunea Europeană va interzice utilizarea dioxidului de titan (E 171) ca aditiv alimentar din 2022.
Liderii și experții din întreaga lume fac un apel pentru reducerea semnificativă a folosirii medicamentelor antimicrobiene în sistemele globale de producere a alimentelor.
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor își intensifică eforturile pentru a opri răspândirea pestei porcine africane în Europa, prin extinderea campaniei #StopASF în alte nouă țări.
Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a anunțat recent că Direcția Generală Sante (un departament al Comisiei Europene) organizează în luna mai un webinar pentu pacienți.
NutriTerra, un congres virtual de nutriție, terapie dietetică și siguranță alimentară în era pandemiei de COVID-19, va avea loc la finalul lunii mai.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe