Newsflash
Știri

Satu Mare: zeci de copii cu enterocolită, grădinițe cu activitatea suspendată

de L. Budin - nov. 25 2022
Satu Mare: zeci de copii cu enterocolită, grădinițe cu activitatea suspendată

Un număr de 30 de copii de la grădiniţele din localitatea Medieşu Aurit au enterocolită, arată Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare.

La grădinițele unde s-au înregistrat îmbolnăviri a fost suspendată activitatea până la începutul lui decembrie, informează Agerpres.

copil_autism

Mai exact, este vorba despre 7 copii (dintr-un total de 20) la Structura Iojib; 5 copii (dintr-un total de 26) de la Structura Potău; 18 copii (dintr-un total de 140) de la Medieşu Aurit. Aceste suspiciuni au fost confirmate şi de colaboratorul medical al şcolii, Cabinet Medical Coica Dorel, dar şi de medicul şcolar Basca Reka”, au spus reprezentanții IŞJ, într-un comunicat de presă.

Conducerea Şcolii Profesionale „George Coşbuc” Medieşu Aurit a făcut o sesizare în acest sens la Direcţia Sanitar-Veterinară şi la Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare. Între timp, se efectuează procedurile de dezinfecţie, precizează IŞJ.

Prefectul Radu Roca a convocat de urgenţă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare şi ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare în vederea demarării de controale pentru depistarea cauzelor îmbolnăvirii copiilor de la cele doua grădiniţe.

Memorandum România - Spania de cooperare în domeniul asistenței medicale primare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe