Newsflash
Sănătate privată

O clădire de birouri din București va fi transformată în spital privat

de Florentina Ionescu - sept. 20 2021
O clădire de birouri din București va fi transformată în spital privat

Construcția noului spital din București este coordonată de o companie de project management şi consultanţă în construcţii.

Reprezentanții Medicover, furnizor de servicii medicale private din România, au anunțat recent că au început colaborarea cu Vitalis Consulting, o companie de project management şi consultanţă în construcţii, pentru coordonarea proiectului de dezvoltare a noului spital din București. 

Cladire viitor spital Medicover

Proiectul va atrage o investiție în valoare de peste 20 milioane de euro din partea furnizorului de servicii medicale private și presupune transformarea unei clădiri de birouri cu o suprafață de 15.000 metri pătrați, amplasată pe Șoseaua Fabricii de Glucoză nr. 11, într-un spital cu abordare integrată, construit la standarde occidentale, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Viitorul spital va beneficia astfel de o infrastructură urbană dezvoltată, asigurată și de apropierea de autostrada  București-Ploiești, de spații generoase și luminoase la interior, și numeroase locuri de parcare. Toate acestea vor permite ca nevoile pacienților să fie cât mai bine deservite.

Noul spital va avea un bloc operator de înaltă performanță, imagistică High Tech, ambulatoriu integrat și peste 150 de paturi.

„Atragerea unui partener cu expertiză vastă în dezvoltarea de centre medicale moderne este un pas important în atingerea obiectivului nostru principal de a răspunde cât mai prompt nevoilor pacienților noștri într-o perioadă în care sistemul medical românesc este greu încercat. Alături de dezvoltarea acestui proiect din București, vizăm activ și noi achiziții în țară”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România.

Viitorul spital va deservi o populație extinsă din zona metropolitană București, de circa 2,2 milioane de locuitori, precizează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe