Newsflash
Știri

Salvamont România a luat premiu la Congresul Mondial al Salvatorilor cu Drone

de L. Budin - dec. 15 2022
Salvamont România a luat premiu la Congresul Mondial al Salvatorilor cu Drone

Delegația a fost premiată pentru cele două soluții originale implementate de Salvamont România și Vodafone, reprezentând un pas înainte în salvarea montană.

S-au incheiat lucrările primei ediții a Congresului Mondial al Salvatorilor cu Drone. Instituții, asociații, organizații profesionale sau institute de cercetare în domeniul salvării, din peste 60 de țări, de pe toate continentele, și-au trimis reprezentanți pentru a lua contact cu ultimele studii și cercetări în domeniu.

salva-drone-fb
Sursă foto: Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont

 

Congresul - cel mai mare eveniment de profil organizat la nivel mondial - s-a desfasurat la Paris, în Cité des Sciences et de l'Industrie, și a reprezentat o oportunitate pentru salvatorii  din întreaga lume de a realiza schimburi de informații și experiență, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont România. Participanții au venit cu idei pentru a pune la punct a unui sistem cât mai performant de salvare, care, pe lângă reușita intervenției, să ofere siguranță maximă atât pentru victimă, cât și pentru salvator.

Delegația Salvamont România a fost alcătuită din reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Gorj, Brașov, Harghita și Prahova, alături de Ciprian Zamfirescu, voluntar Salvamont și reprezentant al Vodafone - partenerului de tehnologie al Salvamont.

Comitetul Internațional de Salvare cu Drone a aprobat, spre a fi prezentat în plenul manifestării, materialul propus de Salvamont România.

Prezentarea „Dronele – noi perspective în salvarea montană” a fost realizată și susținută de Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România și Ciprian Zamfirescu, Digital Transformation & Innovation Manager în cadrul Vodafone România.

Materialul a descris cele două soluții implementate în acest an de Salvamont România, cu sprijinul Vodafone, unice la nivel mondial: asigurarea semnalului de telefonie mobilă și internet în zonele montane izolate cu ajutorul unui sistem digital complex sol-aer (dronă, antenă RF, mini-remorcă, antenă satelit) și Centrul Național de Analiză Date Salvamont - Vodafone, unde sunt prelucrate fotogramele capturate de drone. Aceste soluții s-au dovedit a fi un pas înainte în salvarea montană și o cale prin care inteligența artificială și tehnologia de ultimă generație pot salva vieți.

Realizările obținute și ritmul deosebit de dezvoltare în acest domeniu au dus la nominalizarea Salvamont România la două dintre cele 8 secțiuni de premiere, Salvamont România urcând pe cea mai înaltă treaptă de premiere la acesta prestigioasă întrunire”, se arată în postare.

Salvamont România este singura structura de salvare din țara noastră membră cu drepturi depline în cele trei mari organizații de salvare: Comitetul Internațional de Salvare montană CISA IKAR, Federația Internațională a Patrulelor de Schi (FIPS) și Organizația internațională a salvatorilor cu drone (International Emergency Drone Organisation, IEDO).

Postarea se încheie cu următoarea frază: „Mândri că suntem români, mândri că suntem salvamontiști!”.

Medicament experimental pentru colesterolul „rău”, în teste pe șoareci

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe