WEBMED, webinarul gratuit cu medici care răspund întrebărilor pacienților, revine marți, 12 iulie, de la 18:00, cu tema: „Boala hemoroidală - cauze, terapie, pericole ascunse".
WEBMED, seria de webinarii gratuite în care medicii dezbat diferite probleme de sănătate în beneficiul pacienților, revine marți, 12 iulie, de la ora 18:00, cu un nou episod online, pe care îl veți putea urmări aici.
Transmisiunea evenimentului organizat de Viața Medicală și MedicHub în parteneriat cu compania Recordati va fi în direct pe site-ul Viața Medicală, astfel că puteți pune întrebări sub rezerva anonimatului. De asemenea, evenimentul se transmite live pe pagina de Facebook Viața Medicală și pe pagina MedicHub.
Moderatorul dezbaterii, șef lucr. dr. Remus Sebastian Șipoș, medic primar Medicină de Familie, și invitații săi vor răspunde live întrebărilor dumneavoastră referitoare la tema webinarului: „Boala hemoroidală - cauze, tratament, pericole ascunse". Specialiștii invitați la dezbatere șef lucr. dr. Sorin Sorlea, medic primar chirurg, cu competență în proctologie, asist univ. dr. Ilie-Marius Ciorba, medic primar gastroenterolog, și nutriționist-dietetician Mirela Pribac Cingolani vor aduce pentru dumneavoastră conținut medical de actualitate.”
Am ales acest subiect de discuție deoarece hemoroizii, o problemă circulatorie, sunt extrem de întâlniți. Practic, până la vârsta de 50 de ani, aproape jumătate din populație a avut cel puțin unul dintre simptomele acestor dilatații venoase din zona orificiului anal, dintre care durerea este de departe cel mai neplăcut.
Cel mai adesea, hemoroizii apar din cauza presiunii intraabdominale crescute din timpul sarcinii, la persoanele supraponderale și obeze sau din cauza problemelor de tranzit intestinal (diaree, constipație, scremut la defecație).
Pe lângă durerea anală, cele mai frecvente simptome sunt usturimea locală, sângerările rectale și prolapsul rectal (dilatațiile venoase formează protruzii în canalul anal). Cu toate că nu rareori sunt un pericol în sine, hemoroizii sunt o problemă recurentă și dureroasă. Din fericire, există soluții de tratament și mai ales de calmare a durerii locale.
Șef. Lucr. Dr Remus-Sebastian Șipoș
Șef Lucr. Dr. Sorin Sorlea
Asist. Univ. Dr. Ilie-Marius Ciorba
Mirela Pribac Cingolani
Eveniment realizat în parteneriat cu
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe