Newsflash
REUNIUNI

MATERNOPEDIA 2020, conferință pe teme legate de sănătatea mamei și a copilului

de Dorina Novac - oct. 8 2020
MATERNOPEDIA 2020, conferință pe teme legate de sănătatea mamei și a copilului

Asociația SAMAS organizează conferința națională medicală pe teme legate de sănătatea mamei și a copilului – MATERNOPEDIA 2020.

Evenimentul se adresează cadrelor medicale și abordează teme legate de sănătatea mamei și a copilului, precum și provocările întâmpinate în contextul pandemiei de COVID-19.

conferinta online

Potrivit unui comunicat de presă, evenimentul se desfășoară între 12 și 16 octombrie, exclusiv online, este gratuit și se adresează cadrelor medicale, în special asistenților medicali, moașelor, educatorilor perinatali SAMAS, medicilor de familie, medicilor pediatri și farmaciștilor.

MATERNOPEDIA 2020 este cea de-a 7 ediție a Conferinței Naționale SAMAS. Anul acesta, 17 invitați vorbesc despre cele mai grave riscuri asupra sănătății perinatale, oferind cele mai accesibile și eficiente soluții.

Lucrările conferinței abordează și provocările întâmpinate de mame și specialiști în contextul pandemiei de Coronavirus. Înscrierile sunt gratuite și se pot face completând un formular.

Sursa citată precizează că conferința va fi transmisă live în fiecare zi, între orele 18:00-20:00, pe pagina de Facebook Educația Perinatală SAMAS.

În cele 5 zile ale evenimentului sunt programate și paneluri de discuții cu specialiștii invitați, cărora participanții înscriși la MATERNOPEDIA le pot adresa întrebări în direct.

materno_cover

Nutriția specializată în perioada perinatală, frenul în alăptare, fenilcetonuria și screeningul neonatal, renunțarea la fumat în timpul sarcinii, alergiile și alimentația preșcolarului sunt câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul conferinței.

Programul complet MATERNOPEDIA 2020 este disponibil AICI. De asemene, puteți urmări și pagina de Facebook a evenimentului.

„Ediția MATERNOPEDIA de anul acesta are pentru noi o semnificație specială: onorăm cadrele medicale care au făcut dovada profesionalismului lor în cele mai dure circumstanțe și reiterăm misiunea SAMAS, de a crește copii și, implicit, viitori adulți sănătoși, prin prevenție și educație pentru sănătate și de a asigura accesul neîngrădit la educație perinatală și de nutriție pentru toți părinții din România, fără discriminare, cu profesionalism, generozitate, empatie și respect”, a declarat Marina Oțelea, director executiv al Asociației SAMAS.

La MATERNOPEDIA se vor lansa și două dintre proiectele speciale dezvoltate anul acesta de Asociația SAMAS. Documentarul Maternitatea în vremea COVID-19, un proiect de jurnalism social, realizat cu sprijinul Transgaz, va fi prezentat în cadrul conferinței.

De asemenea, va fi anunțat și parteneriatul cu Best Achiziții S.R.L. Firma donează 100.000 de măști în beneficiul cadrelor medicale din comunitatea educatorilor perinatali SAMAS, precum și al cadrelor medicale și didactice din grădinițele partenere în programul Sănătos de mic, dezvoltat de Asociația SAMAS.

MATERNOPEDIA 2020 se bucură și de participarea a doi invitați străini: Guus Roeselers, Senior Team Leader  Microbiology – Nutricia Research, Danone și  Jos de Blok, fondator și CEO al Fundației BUURTZORG, Olanda – o organizație deschizătoare de drumuri în domeniul sănătății, care a creat un model de îngrijire holistică condus de asistenți medicali.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe