Newsflash
REUNIUNI

EMA organizează vineri a doua reuniune publică despre vaccinurile împotriva COVID-19

de Florentina Ionescu - ian. 5 2021
EMA organizează vineri a doua reuniune publică despre vaccinurile împotriva COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului organizează o a doua reuniune publică vineri, 8 ianuarie 2021, pentru a informa cetățenii europeni cu privire la evaluarea, aprobarea și lansarea noilor vaccinuri COVID-19.

Împreună cu rețeaua de reglementare în domeniul medicamentului din Uniunea Europeană, EMA a lucrat continuu pentru a aduce cetățenilor UE, cât mai repede posibil, vaccinurile COVID-19 atât de necesare, păstrând în același timp standardele riguroase de aprobare, ca pentru toate vaccinurile, potrivit unui comunicat de presă preluat de site-ul Colegiului Farmaciștilor din România.

intalnire online EMA 8 ianuarie vaccinuri covid-19

Primul vaccin COVID-19, Comirnaty, dezvoltat de BioNTech și Pfizer, a fost autorizat în UE la 21 decembrie 2020. O cerere de autorizație de punere pe piață pentru un alt vaccin COVID-19, dezvoltat de Moderna, este în curs de desfășurare și ar putea fi încheiată la o reuniune extraordinară a Comitetului EMA pentru medicamente de uz uman (CHMP) din 6 ianuarie 2021.

Reuniunea publică va fi o oportunitate de a informa cetățenii cu privire la aprobarea și utilizarea noilor vaccinuri, pentru a explica modul în care va fi asigurată siguranța vaccinurilor și pentru a furniza informații cu privire la rolul Comisiei Europene și al autorităților naționale de sănătate publică în ceea ce privește lansarea vaccinurilor.

Participanții vor putea, de asemenea, să-și împărtășească opiniile, așteptările și să își exprime orice temeri. Reuniunea va avea loc online și va fi transmisă în direct. Mai multe detalii găsiți aici.

Agenda evenimentului este disponibilă pe site-ul EMA la acest link.

Vă reamintim că prima reuniune publică pe tema vaccinurilor împotriva COVID-19 organizată de EMA a avut loc în decembrie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe