Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  REUNIUNI

Cursul ANMCS despre infecțiile în sarcină, la final

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 11 septembrie 2020, ora 12:19

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a anunțat că la cel de-al doilea curs organizat sub tutela sa au fost înscriși aproximativ 400 de participanți.

Cursul ANMCS „Infecțiile în sarcină – factor de risc matern, neonatal și psihiatric“ s-a încheiat ieri după amiază, având o durată de trei zile.

gravida curs ANMCS pandemie covid-19

Aproximativ 70% dintre cei înscriși la cursul gratuit și desfășurat în mediul online, în perioada 7-10 septembrie, au fost medici, precizează reprezentanții instituției. De asemenea, la curs au participat manageri, responsabili cu managementul calității, evaluatori de servicii de sănătate si asistenți medicali.

„Adaptarea cursului la situația pandemică actuală constituie prima încercare de tip educațional care poate identifica riscul evolutiv al gravidei cu infecția virală SARS-CoV-2 și instituirea unor măsuri de profilaxie specifică pentru prevenirea infecției sau a unei evoluții severe”, se arată pe site-ul ANMCS.

Problema identificată de lectori a fost situația creată de pandemia SARS-CoV-2 în cazul gravidelor cu afecțiuni psihice. În contextul actual, arată membrii ANMCS, este necesară o metodologie de abordare unitară a gravidei cu comorbidități psihiatrice, precum și a persoanelor care vor avea dificultăți din cauza depresiei post-pandemie și, implicit, din cauza condițiilor de risc pentru gravida post-pandemică.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: ANMCS pandemia de COVID-19 ghid gravide femei gravide infectate sarcină sarcina infectare cu SARS-CoV-2 virusului SARS-CoV-2 SARS-CoV- 2 virusul SARS-CoV-2 infectii cu SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.