Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  REUNIUNI

Congresul Societăţii Române de Hipertensiune Arterială are loc în perioada 19-21 noiembrie

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 11 noiembrie 2020, ora 15:35

Cea de-a VI-a ediţie a Congresului Societăţii Române de Hipertensiune Arterială se va desfăşura anul acesta între 19 și 21 noiembrie, în premieră în mediul online, anunță organizatorii.

Această este o manifestare științifică pe care Societatea Română de Hiper tensiune Arterială o organizează la fiecare 2 ani, începand cu 2012. 

congresul societatii romane de hipertensiune arteriala

„Dorim ca temele pe care le-am inclus în programul acestei manifestări să reprezinte un suport cât mai util pentru activitatea clinică a medicilor implicați în îngrijirea pacienților cu hipertensiune arterială. Ne vor onora cu prezența la această manifestare 6 invitați din străinătate – în calitate de reprezentanți ai Societății Europene și ai Societății Internaționale de Hipertensiune Arterială și peste 30 de lectori din țară”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Într-o perioadă în care se discută atât de mult despre condițiile care ne fac mai vulnerabili în fața bolii, congresul va fi deschis cu o sesiune dedicată relației dintre stilul de viață și controlul hipertensiunii arteriale.

În sesiunea comună a Societății Române de Hipertensiune Arterială cu Societatea Europeană de Hipertensiune Arterială se va aborda un subiect arzător în contextul actualei pandemii: relația dintre hipertensiunea arterială și infecția cu SARS-CoV-2.

O secțiune aparte a fost alocată hipertensiunii arteriale și afectării neuropsihice în cadrul căreia se vor aborda subiecte mai puțin dezbătute până în prezent, precum relația dintre hipertensiunea arterială și stres sau managementul pacientului hipertensiv cu hipotensiune arterială.

Alte sesiuni vizează hipertensiunea arterială secundară, forme clinice particulare de hipertensiune arterială cum este cea din boala neoplazică, hipertensiunea arterială și tulburările metabolice sau complicațiile cardiace ale hipertensiunii arteriale.

Detalii despre înscriere la această ediţie

Organizatorii anunță că înscrierea este gratuită, iar persoanele interesate sunt rugate ca în formularul de înregistrare să încarce la dovadă o fotografie/scanare a certificatului de liberă practică sau, după caz, a legitimaţiei de student/talon de pensie.

Această manifestare științifică este creditată cu 10 credite de EMC de către Colegiul Medicilor din România.

Coordonatorii ştiinţifici ai Congresului Societăţii Române de Hipertensiune Arterială sunt: prof. dr. Doina Dimulescu, conf. dr. Roxana Oana Darabont, prof. dr. Maria Dorobanţu.

Mai multe detalii pe www.societate-hipertensiune.ro

Etichete: congres tensiune arterială hipertensiune arteriala hipertensiune tensiune arteriala monitorizare tensiune arterială societatea romana de hipertensiune arteriala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.