Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  REUNIUNI

Congresul NutriTerra – temele abordate și speakerii primei ediții

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 26 mai 2020, ora 16:50

NutriTerra, un congres virtual de nutriție, terapie dietetică și siguranță alimentară în era pandemiei de COVID-19, va avea loc la finalul lunii mai.

Prima ediție a congresului virtual NutriTerra - Nutriție, Dietoterapie și Siguranță alimentară în contextul Covid-19 are loc în zilele de 28 și 29 mai 2020 și are ca obiectiv conectarea profesioniștilor români și străini din domeniul farmaciei, nutriției, dieteticii și cercetării.

Afis NutriTerra UMF

Principalele teme abordate la această ediție vor fi:

 • prevenirea bolilor transmise prin alimente,
 • alimentația pediatrică,
 • îmbătrânirea și alimentația,
 • nutriția sportivilor,
 • bolile nutriționale și cauzele lor psihologice,
 • nutrigenetica,
 • beneficiile și efectele dăunătoare ale consumului de alcool,
 • industria alimentară,
 • tehnologia nano și multe altele.

Informații științifice relevante prezentate în sesiuni online

Pentru a păstra încadrarea subiectelor în contextul actual al pandemiei de COVID-19, congresul NutriTerra va oferi participanților numeroase informații științifice relevante, actualizate, și va răspunde nevoilor și intereselor – atât ale studenților tineri ,cât și ale rezidenților, farmaciștilor, cadrelor medicale și cercetătorilor.

„În cadrul conferinței, printr-o serie de sesiuni online, ne propunem să readucem în atenție relația dintre nutriție, o stare generală de bine și sănătatea întregului organism. Scopul acestui eveniment este ca profesioniștii din domeniul sănătății fizice și psihice, medici, farmaciști, psihologi, toți specialiștii care sunt interesați de aceste subiecte să poată accesa informațiile medicale pe care ni le dorim valoroase și pe care acest congres le pune la dispoziție”, a declarat prof. dr. Doina Drăgănescu, decanul Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, organizator NutriTerra.

Potrivit acesteia, organizatorii acestui eveniment își doresc ca participanții să poată recunoaște și înțelege mai bine noțiunea de nutriție, la care se pot adăuga valențele ei și tendințele actuale în domeniu.

„Mai mult, conferința are și o latură practică, urmare a căreia participanții să fie capabili să-și dezvolte abilități de colaborare și cercetare pe acest subiect și să comunice noutăți și priorități în domeniul lor de activitate, dar și să stabilească relații durabile cu profesori și alți specialiști care au viziuni și obiective profesionale similare”, a completat prof. dr. Doina Drăgănescu.

Credite EFC și EMC pentru participanți

Conferința NutriTerra se adresează medicilor și farmaciștilor cu experiență, precum și tinerilor studenți, absolvenți, masteranzi și rezidenți. Congresul online este acreditat de Colegiul Farmaciștilor din România și de Colegiul Medicilor din România, se arată într-un comunicat remis redacției.

Conținutul științific prezentat în cadrul NutriTerra va fi publicat într-un volum de conferință ISI Proceedings. Ca specialiști în domeniul medical, doctori sau farmaciști, participanții vor fi recompensați cu 16 credite EFC și 3 credite EMC. Totodată, aceștia au posibilitatea să-și publice și indexeze propriile lucrări științifice în cercetarea extinsă din volumul de conferință trimis pentru indexare.

„Ne-am alăturat tendinței actuale a conferințelor virtuale pentru a veni în întâmpinarea nevoilor profesioniștilor din domeniul sănătății, într-o perioadă de criză medicală în care este mare nevoie de suportul nostru din toate punctele de vedere. Astfel că am organizat o conferință online care să puncteze cele mai noi tendințe în ce privește alimentația pentru sănătate, în special în contextul pandemiei COVID-19. Este foarte ușor să vă alăturați acestui congres virtual. Trebuie doar să vă conectați cu telefonul, tableta sau computerul, chiar din confortul și siguranța casei proprii”, a explicat prof. dr. Dumitru Lupuliasa, președinte onorific al conferinței și președinte al Colegiului Național al Farmaciștilor.

Potrivit prof. dr. Corina Ioniță, șef disciplină „Laborator Clinic - Igiena Alimentatiei” în cadrul Facultății de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, participanții vor afla în cadrul acestui eveniment răspunsuri importante referitoare la pandemia de COVID-19, iar un subiect este dacă se transmite sau nu noul coronavirus prin alimentație.

„Un organism sănătos este un organism cu un stil de viață sănătos, cu fundament într-o nutriție corectă, capabil să lupte optim în confruntările cu mediul exterior potențial patogen. Cum atingem acest dezirabil astăzi? Se transmite noul coronavirus prin alimentație? Cât de importantă este igiena în alimentație pentru sănătate, în special în contextul COVID-19? Este afectată securitatea noastră alimentară în perioade de carantină și izolare? Toate sunt întrebări pe care ni le punem încă de când a început pandemia și la care veți afla răspunsul participând la congresul nostru online”, a amintit prof. dr. Corina Ioniță.

Cine sunt lectorii de la prima ediție a NutriTerra

Agenda NutriTerra cuprinde subiecte abordate de 12 lectori români și internaționali. Dintre aceștia fac parte:

 • Dr. Sacheck, Director al Departamentului de „Științe pentru exerciții fizice și nutriție”, Institutul Milken, Școala de Sănătate Publică, Universitatea George Washington, care va vorbi despre importanța nutriției și a activității fizice adecvate în timpul carantinei COVID-19, precum și rolul recomandărilor naționale și internaționale pentru sănătate.
 • Dr. Wei Zhao Jun, „Distins Profesor”, Prodecan al Școlii de Biotehnologie și Inginerie Alimentară, Universitatea Hefei, Președinte al Societății pentru Nutriție Hefei, care va discuta despre aspecte și abordări nutriționale în pandemie și va expune experiența Chinei cu COVID-19.
 • Dr. Iuliana Dobrescu, Spitalul Clinic de Psihiatrie Al. Obregia, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București, care va analiza tulburările de alimentație la copii și adolescenți.
 • Mirela Zivari, Doctor în psihologie, Spitalul Universitar Clinic, București, care va vorbi despre comportamentul alimentar din timpul regimului de auto-izolare și tulburările de alimentație la adulți.

„A profita de oportunități pentru a facilita transmiterea cunoștințelor într-o manieră cât mai largă duce la nașterea de noi idei, creativitate și inovație. Oportunitatea de a vorbi în România nu apare zilnic, prin urmare aștept cu nerăbdare să învăț lucruri noi de la ceilalți oratori”, a mărturisit prof. dr. Sacheck, Director al Departamentului de „Științe pentru exerciții fizice și nutriție”, de la Institutul Milken, Școala de Sănătate Publică, Universitatea George Washington.

Congresul virtual NutriTerra - Nutriție, Dietoterapie și Siguranță alimentară în contextul Covid-19 se află anul acesta la prima ediție. Evenimentul semnat de Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București este organizat cu sprijinul MPR Agency, partener exclusiv GlobalHealthPR în România, cel mai mare grup de agenții de comunicare în sănătate din lume.

Mai multe detalii despre organizatori și comitetul științific veți găsi aici.

De reținut despre congresul NutriTerra:
 • Vor participa 12 lectori internaționali și români,
 • Vor fi 2 zile de prezentări în cadrul acestui Congres virtual,
 • Participanții vor primi 16 credite EFC și 3 credite EMC,
 • Conținutul științific va fi publicat în ISI Proceedings.

Etichete: nutritie medic nutritionist congres conferinta online siguranta alimentara nutriție și dietetică cercetare stiintifica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 160 de lei
 • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.