Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  REUNIUNI

Congresul Național de Podiatrie, online, pe 15 octombrie

Viața Medicală
Redacția Viața Medicală miercuri, 13 octombrie 2021, ora 18:02

Asociația de Podiatrie vă invită la cea de-a 4-a ediție a Congresului Național de Podiatrie, cu participare internațională, pe 15 octombrie.

„În anul 2019, Asociatia de Podiatrie a fost acceptată ca membru asociat în Federația Internațională a Podiatrilor (FIP-IFP). Congresul de Podiatrie, înca din anul 2016, de la prima editie, este singura manifestare de acest fel din Europa de Centrală și de Est. Astfel, România setează trendul în podiatrie în această regiune.

Congresul de Podiatrie 2021 este cel de-al patrulea congres multidisciplinar, cu participare internațională, în domeniul podiatriei, a afecțiunilor piciorului în general, și al piciorului diabetic, în special. Această manifestare științifică reunește medici din diferite specialități, asistenți medicali, kiziokinetoterapeuți si podiatri care se ocupă de îngrijirea persoanelor cu probleme de picior în general și, în special, a persoanelor cu diabet zaharat.

Diabetul zaharat este afecțiunea care poate conduce la complicații medicale grave, cum ar fi neuropatia diabetică și piciorul diabetic. Pentru a reduce riscul apariției acestor complicații, medicii diabetologi susțin importanța controlului eficient al afecțiunii de bază, diabetul zaharat, iar pentru prevenirea amputațiilor la persoanele cu diabet, susțin necesitatea screeningului pentru neuropatie diabetică, a examenului de picior și mai ales, a introducerii podiatruluiîn echipa multidisciplinară de îngrijire a persoanei cu diabet. Podiatrul este specialistul care are grijă de sănătatea picioarelor, de la prevenţie și diagnostic până la tratamentul propriu-zis al afecţiunilor piciorului și recuperarea acestuia.

Din datele Federaţiei Internaţionale de Diabet, prin includerea podiatrului în echipa de specialiști care îngrijesc atât piciorul diabetic, cât şi piciorul cu alte afecţiuni, numărul amputaţiilor la nivelul membrelor inferioare ar putea fi redus cu până la 85%.

cap-2021-poza-site

Statisticile din România arată că, anual, se fac peste 5.000 amputaţii în rândul persoanelor cu diabet. Persoana cu diabet zaharat care are piciorul amputat devine practic o persoană asistată din punct de vedere medical și social. Un picior amputat înseamnă de fapt consecințe grave atât asupra persoanei cu diabet zaharat, cât și asupra societății, care trebuie să găsească soluții pentru a o integra.

Lectori de prestigiu la nivel internațional în domeniul podiatriei, specialiști în abordarea piciorului diabetic, vor oferi posibilitatea participanților să ia contact cu noutățile din domeniu și să împărtășească bune practici, în beneficiul persoanelor aflate în îngrijire medicală.

Programul științific al manifestării este conceput pentru un spectru larg de specialiști implicați în diagnosticarea și gestionarea problemelor de la nivelul piciorului. Pe parcursul congresului, participanții vor lua parte la prezentări urmate de paneluri de discuții, precum și prezentări de caz dedicate diverselor patologii de la nivelul piciorului.

Te așteptăm cu drag la CONGRESUL NAȚIONAL DE PODIATRIE 2021!

Echipa Asociației de Podiatrie” 

Mai multe informații, inclusiv programul evenimentului și lista speakerilor, găsiți aici

 

Etichete: Congres National Podiatrie podiatrie podiatru picior diabetic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.