Newsflash
REUNIUNI

Cine sunt lectorii invitați la următoarea ediție a WebMed

de Florentina Ionescu - oct. 6 2022
Cine sunt lectorii invitați la următoarea ediție a WebMed

Viața Medicală și MedicHub vă invită să urmăriți live o nouă dezbatere între specialiști în beneficiul pacienților, în data de 13 octombrie 2022, de la ora 18:00.

Viața Medicală și MedicHub Media aduc în prim-plan problemele de sănătate la care este expusă populația din cauza alimentației nesănătoase.

Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra problemei obezității, să discutăm despre ce mâncăm și cât cheltuim pe mâncarea nesănătoasă, dar și despre risipa alimentară. 

webmed ziua alimentatie

Lectori invitați la următoarea ediție a WebMed, în format online, joi, 13 octombrie, de la ora 18:00, sunt prof. univ. dr. Monica Tarcea, șef lucrări dr. Remus-Sebastian Șipoș, șef lucr. dr. Florina Ruța și dietetician Raluca Maior.

Prof. Univ. Dr. Monica Tarcea

Monica Tarcea_2022

  • Șefa disciplinei Nutriție comunitară și igiena alimentelor din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş
  • Activează în acest domeniu de peste 16 ani
  • Șef secție Sănătatea în relație cu mediul, la CRSP Mureș

Monica Tarcea este profesor universitar la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, șeful Disciplinei de Nutriție comunitară și Igiena alimentelor din cadrul Departamentului M2 al Facultății de Medicină, unde predă mai multe materii la toate facultățile și specializările din universitate (de ex. Expertiza alimentară, Principii de Nutriție și Dietetică, Nutriție comunitară, Consiliere nutrițională, Promovarea educației pentru sănătate și a nutriției, Nutriția sportivului, Alimentația în colectivități, Nutriție și Dietetică pentru asistentul medical etc).

A fost timp de zece ani coordonatorul programelor de licență în Nutriție și Dietetică și master în Nutriție clinică și comunitară de la UMFST Tg. Mureș și inițiator al Legii Dieteticianului (promulgată în 2015).

Lucrează cu jumătate de normă în cadrul Centrului Regional de Sănătate Publică Mureș, ca șef al secției Sănătatea în relație cu mediul.

A început activitatea de cercetare în domeniul prevențional cu peste 28 de ani în urmă, punând accentul pe teme ca fumatul, nutriția comunitară, managementul obezității și stilului de viață, prevenirea bolilor netransmisibile, dietetica și educația în școli etc., fiind implicată în peste 20 de proiecte/granturi naționale și internaționale.

Este membră a mai multor societăți profesionale naționale și internaționale, organizând anual manifestări științifice la nivel național, cursuri postuniversitare sau programe de educație școlară.

Dr. Tarcea a publicat 24 de cărți și manuale pentru specialiști și studenți și nouă ghiduri practice, iar în domeniul publicațiilor are la activ până în prezent 179 studii in extenso.

În domeniul administrativ, a fost decan al Facultății de Medicină în perioada 2013-2016, a absolvit competențele de Sănătate publică și management sanitar, Auditor și Manager în sistemul de management al calității, Formator de adulți și Nutriția bazată pe dovezi.

Șef Lucrări Dr. Remus-Sebastian Șipoș

dr remus sipos

  • Medic primar Medicină de Familie, Vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicină de Familie
  • Vicepreședinte Patronatul Medicilor de Familie Mureș
  • Membru în Consiliul Facultăţii de Medicină, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu-Mureş
  • Membru în Senatul UMFST Târgu-Mureș
  • Vicepreședinte Asociația MG-MS Mureș
  • Redactor-șef adjunct al revistei Medic.ro

Șef. lucr. dr FLORINA RUȚA

florina ruta 2022

Dr. Florina Ruța este șef de lucrări la UMFST Târgu Mureș, la disciplina de Nutriţie Comunitară şi Igiena Alimentelor. Este, de asemenea, președinta Colegiului Dieteticienilor din România. Este doctor în Medicină și master în Managementul Serviciilor de Sănătate. Are o bogată activitate științifică și de cercetare.

NUTRIȚIONIST-Dietetician Raluca Maior

poza Raluca Maior

  • Este nutriționist-dietetician licențiat în cadrul UMFST Târgu-Mureș
  • Șefă de promoție studii masterale la programul Nutriție clinică și comunitară din cadrul UMFST Târgu-Mureș
  • A publicat numeroase articole stiintifice pe parcursul celor cinci ani de studii
  • A participat ca speaker la numeroase conferinte organizate în domeniul nutriției și al medicinii
  • Articole publicate în revista Medic.ro: „The role of the autoimune paleo (AIP) diet in Hashimoto disease”; The effects of micronutrient supplementation during pregnancy”; „Culinary medicine – importance and benefits ; „Assessment of risk factors regarding nutrition and lifestyle during pregnancy in a group of women from southern Romania”; The importance of plant-based diets”; „Dieta – parte integrantă a tratamentului  patologiei digestive”
  • Participant activ Marisienis 2022 (Studiul apei potabile)
  • Este unul dintre puținii câștigători ai  proiectului finanțat din fonduri europene „Junior Business Academy”, organizat în colaborare cu UMFST Târgu-Mureș și Ministerul Fondurilor Europene, fonduri cu care a pus bazele clinicii Nutricare Anti-Aging, centru de nutriție, sport și remodelare corporală.

Toate detaliile despre acest eveniment sunt disponibile aici: https://fb.me/e/24iQuhKjo

WebMed: Factorii de risc și cauzele bolii hemoroidale, în discuție live cu specialiștii 

Tulburările de dinamică sexuală, în discuție live cu specialiștii 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe