Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Reportaje

SPITALUL DIN DRUM

Viața Medicală
Remus ANGHEL vineri, 6 august 2010

   În plină criză economică, asistăm şi participăm la proliferarea sărăciei în toate domeniile existenţei umane. Sănătatea nu face nicio excepţie. Pe bună dreptate, presa de toate orientările consemnează că reforma sănătăţii, a spitalelor are loc pe seama vieţii oamenilor, a bolnavilor care, nu de puţine ori, nu mai au altă soluţie decât să meargă şi să moară acasă la ei. Spitalele devin tot mai sărace, lipsite de capacităţile funcţionale de a mai trata profesionist suferinţele celor bântuiţi de boală. Se închid secţii, se desfiinţează paturi de spital. Urmează descentralizarea spitalelor. 373 de unităţi vor fi transferate în administraţia autorităţilor locale. Vor fi depistate oare soluţii de supravieţuire? (...)

Optimismul îşi află cu greu argumente viabile. Uneori însă, din fericire, apar şi excepţii de la regulă. În unele locuri din ţară, oamenii le confirmă. Avem în vedere spitalul orăşenesc din Brezoi, judeţul Vâlcea, cu o capacitate de 67 de paturi. În toamna anului trecut, o comisie de control a Ministerului Sănătăţii, condusă de prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat, a clasificat unitatea din Brezoi drept cea mai performanţă din judeţ. Doamna Gabriela Dumitrescu, director economic, rezuma succint datele economice care susţin aprecierea amintită: anul 2009 s-a încheiat fără datorii spre furnizori, au fost achitate toate drepturile salariale, programul de modernizări şi dotări a decurs în condiţii onorabile. Prin eforturi care au reuşit să diminueze efectele crizei, eforturi susţinute cu generozitate de oamenii care-şi aduc aminte de spital nu numai atunci când sunt bolnavi. (...)
Subtitluri:
În plin secol XX, o poveste cu „A fost odată“…
Prietenii din Apropiere
Definiri de statut
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.