Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Reportaje

O iniţiativă made in Sibiu: site cu locurile disponibile pentru vaccinare

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 17 martie 2021, ora 16:57

O firmă din Sibiu a implementat un sistem simplu şi eficient prin care prezintă, în timp real, informaţiile privind numărul de locuri pentru vaccinare disponibile în centrele din ţară, cu ajutorul unei hărţi interactive.

Site-ul vaccin.live a fost deschis publicului la sfârşitul lui ianuarie şi atunci a avut mii de utilizatori. E un serviciu gratuit. „Iniţial a fost conceput ca un instrument intern, ca să ştim când îi putem programa la vaccinare pe cei din familie, bunici şi părinţi”, declară, pentru Viața Medicală, Gabriel Cârjea, CEO Media Defender. „Apoi, s-a viralizat”.

vaccinare-live

Necesitatea site-ului a venit din faptul că platforma oficială RO Vaccinare este mereu suprasolicitată şi se blochează adesea, pentru că sunt mulţi care o accesează de zeci de ori pe zi, pentru a vedea dacă s-au eliberat locuri pentru vaccinare.

Vaccin.live arată câte locuri libere sunt în centrele din ţară, câte persoane sunt pe listele de aşteptare, precum şi tipurile de vaccin existente într-un anumit centru. Dând click pe pictograma cu clopoțel din dreptul fiecărui oraș, cetăţenii pot fi notificaţi, pe e-mail sau la telefon, în momentul în care apar noi locuri.

Practic, site-ul sibienilor foloseşte datele de pe platforma oficială - cu acordul STS, desigur. „Noi preluăm datele şi, printr-un algoritm, le rearanjăm, le grupăm pe judeţe şi le punem într-un format grafic prietenos”, spune Gabriel Cârjea. „Însă pe plaforma noastră nu se pot face programări”.

Tipurile de vaccin menţionate în dreptul fiecărui centru sunt deduse logic, urmărindu-se perioada dintre prima doză şi rapel. „Afişăm ceea ce e valabil la momentul respectiv şi actualizăm pe măsură ce apar informaţii noi”, spune directorul executiv al firmei sibiene.

Nu a fost un program pregătit sau gândit, a venit aşa, din mers. Am trimis cel puţin 4.000 de notificări utilizatorilor, iar oamenii ne-au sunat şi ne-au scris, ca să ne încurajeze şi să ne mulţumească că au reuşit să se programeze datorită notificărilor noastre”, precizează Gabriel Cârjea.

Vaccin.live e actualizat în continuare, deşi în ţară practic nu mai sunt locuri - cu excepţia unora din „lotul vechi”, prin zona Moldovei şi prin Caransebeş. „Acum apare doar numărul de persoane de pe lista de aşteptare - practic, afişăm nişte cozi”, mai arată Cârjea.

Etichete: locuri libere vaccinare platforma sibiu notificari utilizatori

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.