Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Reportaje

Doctorul de la Agăş: „Ca să învingi, trebuie, mai întâi, să lupţi!“

Viața Medicală
Iftimie NESFÂNTU vineri, 18 septembrie 2009

Aşezată de-a lungul Trotuşului, cu sate răspândite între culmi înalte, unele greu accesibile, străjuită de munţii Ciuc la sud şi munţii Tarcău către nord, comuna Agăş, din judeţul Bacău, a ajuns să fie cunoscută şi prin câţiva oameni care au dorit să lase ceva în urma lor. Pornisem în acea zi de iulie, însoţit de doctorul Ciprian Neacşu, unul dintre medicii de familie din Agăş, către această localitate. (...)

   Câştigase postul prin concurs, în aprilie 2001. Bucuria i-a fost însă scurtă. Mergând să-şi vadă „locul de muncă“ a găsit două clădiri în paragină. N-a dat bir cu fugiţii. După un proces-verbal amănunţit, a luat în primire „trista moştenire“ şi s-a pus pe treabă. Apoi, a convins consiliul local şi a cumpărat ruinele fostului dispensar. Una a rămas încă aşa cum era, cealaltă însă, reabilitată şi folosită drept cabinet, rivalizează cu unităţile private ce pot fi văzute prin oraşele mari. Sau prin Vest. Mai mult, fiind într-o zonă care ar putea oricând să devină staţiune turistică, beneficiază de aerul ozonat şi de priveliştea reconfortantă a culmilor, parţial împădurite, din jur. Ca reporter, nu puteam să rămân indiferent. Cunoscute şi de alţii, cele descoperite în acea zi pot naşte teme de meditaţie şi chiar proiecte. Căci iată, dacă medicul este pus pe treabă, se pot face adevărate minuni.
Un reportaj de Iftimie Nesfântu. (...)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC