Newsflash
Știri

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit

de L. Budin - oct. 20 2022
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit

Fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare a elaborat tratate de specialitate în domeniul nutriției și biotehnologiei.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, a murit la vârsta de 73 de ani, din cauza unei suferințe la plămâni.

menci
Sursă foto: Facebook

 

Va fi înmormântat în locul său de baștină, în localitatea Domnești, județul Argeș, lângă părinții săi, se arată într-o postare pe Facebook.

Gheorghe Mencinicopschi a absolvit Universitatea București, Facultatea de Biologie­-Biochimie și a urmat o serie de cursuri postuniversitare. A elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentației, nutriției și biotehnologiei și a deținut 23 de brevete de invenții.

A fost cercetător științific principal la Institutul de Cercetări Alimentare, București și profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Bucuresti.

La sfârșitul lui 2008, Gheorghe Mencinicopschi a fost trimis în judecată, în dosarul privatizarii Institutului de Cercetări Alimentare, în care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice și de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Tribunalul București l-a condamnat la șase ani de închisoare cu executare. Curtea de Apel București l-a găsit vinovat pentru complicitate la infracțiunea de spălare de bani, cu circumstanțe agravante, pentru care l-a condamnat la opt ani de închisoare. În 2016, în urma unei decizii definitive a tribunalului Ilfov, Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiționat, după ce a executat doi ani din pedeapsa primită.

Studiu: 73% din restaurantele românești fac risipă alimentară

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe