Newsflash
Știri

Primul spital privat de dermatologie și chirurgie oncologică se deschide în 2024

de L. Budin - iul. 4 2022
Primul spital privat de dermatologie și chirurgie oncologică se deschide în 2024

A demarat proiectul Leventer Hospital, primul spital privat de dermatologie și chirurgie oncologică din România, care are la bază o investiție de aproximativ 10 milioane de euro.

Potrivit fondatorilor și acționarilor Leventer Medical Group, dr. Mihaela Leventer și Claudiu Opran, unitatea medicală va fi inaugurată la începutul lui 2024, la București, se arată într-un comunicat. 

leventer-hospital2

În deciziile noastre de dezvoltare analizăm cu atenție trendurile și cercetările internaționale. În ultimii zeci de ani, observăm o continuă creștere a incidenței cancerului de piele, mai mult, ne așteptăm ca această evoluție să se accentueze. În ultimii ani, am tratat peste 100.000 de pacienți, din care câteva mii diagnosticați cu cancer de piele de tip carcinom și melanom. Dezvoltarea infrastructurii medicale este necesară pentru a reuși să avem grijă de pacienții cu diagnostice oncologice, iar România are nevoie și de spitale private dedicate acestora”, a declarat Claudiu Opran, cu peste 25 de ani de experiență în managementul de top.

Leventer Hospital va avea în centru dermatologia oncologică, alături de alte patologii din aria țesuturilor moi.

Prin parteneriatul cu IMMOFINANZ, ne bucurăm să putem investi în continuare în infrastructura medicală, un segment atât de necesar pacienților cu nevoi oncologice”, a mai spus Claudiu Opran.

Spitalul va avea dotări de vârf și va fi amplasat în zona de nord a Bucureștiului, într-un perimetru care însumează circa 6.500 de metri pătrați.

Va avea o capacitate de 5 săli de operație și peste 60 de paturi. Unitatea medicală va mai avea și un serviciu de ambulatoriu cu 15 cabinete și săli de tratament, laborator de anatomie patologică, compartimente de imagistică și radioterapie superficială și ortovoltaj.

Investiția se va ridica la aproximativ 10 milioane de euro și va avea o structură mixtă de finanțare.

Echipa de chirurgi dermato-oncologi este instruită conform curriculei internaționale și are acreditarea American Society for Dermatologic Surgery (ASDS)”, a spus dr. Mihaela Leventer, care este și președinte al Fundației pentru Sănătatea Pielii. 

În prezent, în rândul pacienților, se observă o creștere a numărului de cazuri în evoluție gravă.

Avem un număr mare de pacienți care ajung la noi cu leziuni deja în evoluție și care au nevoie de îngrijire medicală rapidă. Trebuie să fim pregătiți să intervenim pentru fiecare persoană diagnosticată cu acest tip de tumori de piele”, a precizat dr. Mihaela Leventer.

Spitalul de dermatologie se va deschide în myhive Victoria Park, o clădire de birouri aflată în proprietatea IMMOFINANZ România.

Evenimente dedicate specialiștilor din oncologie, organizate la Cluj-Napoca

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe