Newsflash
Cultură

Premii literare cu nume de medici-scriitori

de Dr. Constantin BOGDAN - sept. 11 2009
Premii literare cu nume de medici-scriitori

În ţările occidentale, există mai multe premii literare prestigioase, care poartă numele unor medici-scriitori, semn al aprecierii operelor acestora şi gest firesc de perpetuare a memoriei lor. (...)

   Evoc aici două astfel de distincţii iniţiate în Franţa şi în Germania, pentru că sunt premii care se află printre primele trei-patru ca importanţă pentru literaturile respective, premii adjudecate în palmaresul unor scriitori de renume. Premiul Théophraste Renaudot (1586–1653) cinsteşte memoria medicului-scriitor francez, fondatorul primei gazete (La Gazette, 1631), considerat părintele jurnalismului şi este al doilea mare premiu după „Goncourt“, urmat, în ordine, de Femina, Medicis, Mallarmé, Interallié, Littré, unele purtând nume de personalităţi. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe