Newsflash
Știri

Oradea: s-a lansat un centru modern de medicină hiperbară

de L. Budin - iun. 8 2023
Oradea: s-a lansat un centru modern de medicină hiperbară

Directorul medical al clinicii Hyperbarium este dr. Ciprian Sturz, medic chirurg specializat în chirurgie generală, chirurgie viscerală și de urgență.

Clinica Hyperbarium, unul dintre cele mai mari și moderne centre de medicină hiperbară din România, a fost inaugurată la Oradea. Oferă tratamente la cele mai înalte standarde atât pacienților cu afecțiuni acute și cronice, cât și sportivilor.

Clinica se întinde pe o suprafață de peste 1.000 mp și este dotată cu una dintre cele mai performante camere hiperbare de pe piața medicală, investiția în acest echipament fiind de 1,5 milioane de euro, se arată într-un comunicat. 

 

Echipament de ultimă generație

Cu o o capacitate de 16 locuri, camera hiperbară funcționează cu oxigen medical de o puritate de 100%, având o presiune de lucru maximă de 3 ATA. 

Presiunea crescută a aerului ajută plămânii pacientului să colecteze mai mult oxigen decât în condiții normale. Acest lucru duce la o creștere de până la 20 de ori a nivelului de oxigen din sânge și la o difuzie a oxigenului la o adâncime de până la 3 ori mai mare în țesuturi, stimulând metabolismul celular și accelerând procesul de vindecare, se subliniază în comunicat. 

Investiția în echipamentul hiperbar de ultimă generație ne permite să abordăm în mod eficient o gamă variată de afecțiuni, inclusiv în domeniul medicinei sportive, și să oferim servicii la standarde europene. În 2024, avem planuri de a adăuga și alte terapii conexe de recuperare medicală”, a declarat Andrei Breaz, cofondator al clinicii Hyperbarium. 

 

Tratament pentru boli acute și cronice

Întregul personal este instruit și certificat conform standardelor europene, iar medicii echipei au competențe în medicina hiperbară. Directorul medical al clinicii este dr. Ciprian Sturz, medic chirurg specializat în chirurgie generală, chirurgie viscerală și de urgență. Dr. Ciprian Sturz s-a întors în orașul său natal pentru a se implica în acest proiect, după o experiență de peste 15 ani în unele dintre cele mai prestigioase spitale din Germania.

Terapia cu oxigen hiperbaric este un tratament eficient pentru o varietate de afecțiuni medicale acute, dar și un tratament adjuvant pentru zeci de alte afecțiuni. Comunitatea științifică adaugă periodic noi recomandări în acest domeniu în continuă dezvoltare. (...) Înainte de începerea programului de tratament și recuperare, medicul specialist în medicină hiperbară efectuează o evaluare completă a pacientului”, a declarat dr. Ciprian Sturz, cofondator al clinicii Hyperbarium.

Oxigenoterapia hiperbară poate fi utilizată cu succes în tratarea unor afecțiuni acute, cum ar fi arsurile (termice, chimice şi de iradiere), infecțiile, traumatismele craniene, intoxicații cu monoxid de carbon și fracturi. Este tot mai des utilizată și recomandată de medici pentru a trata o varietate de afecțiuni cronice cum ar fi ulcerele cutanate, unele tipuri de infecții sau necroze osoase aseptice, precum și efectele post-COVID, se precizează în comunicat.

Pe lângă indicațiile în afecțiunile acute și cronice, terapia de acest tip mai poate fi utilizată în mod eficient pentru a îmbunătăți performanța atletică și pentru a trata diverse afecțiuni medicale specifice sportivilor, printre acestea numărându-se și leziuni articulare, musculare, ligamentare și ale tendonului. Utilizată concomitent cu fizioterapia, aceasta are capacitatea de a reduce timpul de recuperare al organismului cu aproximativ 70%. 

Beneficiile terapiei cu oxigen hiperbaric includ reducerea edemelor și umflăturilor, creșterea eficienței sistemului imunitar, regenerarea vasculară și tisulară, creșterea sintezei de colagen și regenerarea neurovasculară, se subliniază. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe