Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 18 februarie 2011

   Din 2003, la iniţiativa Confederaţiei Internaţionale a Organizaţiilor Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer (ICCCPO), 15 februarie marchează Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer, cu scopul informării publicului, strângerii de fonduri, promovării proiectelor şi activităţilor desfăşurate de organizaţiile de părinţi cu copii bolnavi de cancer. (...)
 

  Din 2003, la iniţiativa Confederaţiei Internaţionale a Organizaţiilor Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer (ICCCPO), 15 februarie marchează Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer, cu scopul informării publicului, strângerii de fonduri, promovării proiectelor şi activităţilor desfăşurate de organizaţiile de părinţi cu copii bolnavi de cancer.
   Anual, în lume sunt depistaţi 200.000 de copii cu cancer, dar doar 20% din ei primesc tratament adecvat. La grupa de vârstă 4–15 ani, cancerul este a doua cauză de deces. În România, în lipsa unui registru naţional de profil, se estimează că anual sunt 500 de cazuri noi de cancer la copii, iar 5.000 de pacienţi au boală în evoluţie sau remisiune. Rata medie de vindecare este 30–60%, în funcţie de specificul afecţiunii. Rata de supravieţuire a micuţilor cu cancer de la noi este mai scăzută decât în ţările dezvoltate din mai multe cauze: diagnosticarea şi tratarea târzie a bolii, lipsa unor medicamente antineoplazice, a fondurilor de la CNAS pentru decontarea unor investigaţii (CT, IRM, PET/CT), scăderea numărului de specialişti.
   Asociaţia P.A.V.E.L. („Primind ajutor, viaţa este luminoasă“), a părinţilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii şi anemii grave din România, înfiinţată în 1996 şi afiliată la ICCCPO, organizează, cu acest prilej, diverse evenimente de conştientizare şi informare, acordă sprijin moral, informaţional, psihologic şi material copiilor bolnavi şi familiilor lor.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC