Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

WIENER ARZT

Viața Medicală
Dan LĂZĂRESCU vineri, 18 septembrie 2009

Toată lumea e de acord că Viena îşi merită „rangul“ – neoficial, dar unanim acceptat – de capitală a muzicii, deoarece acolo au trăit şi au creat Mozart, Beethoven şi multe alte personalităţi strălucitoare ale acestei arte. (...)

Mai puţin s-a reţinut însă că la această glorie au o însemnată contribuţie şi vienezii, contemporanii acelor artişti, pe care i-au înconjurat cu admiraţie, dragoste şi neţărmurit respect – simţăminte transmise urmaşilor şi urmaşilor urmaşilor, până în zilele noastre. Aflându-mă, recent, în capitala fostului Imperiu Habsburgic, mi-am dat seama însă că, în fapt, populaţia îi înconjoară cu respect pe exponenţii valoroşi ai oricărui domeniu creativ. Iar medicina e printre primele care se bucură de asemenea apreciere. A fi Arzt (medic) – a fi wiener Arzt – este un titlu (ca) de nobleţe, preţuit şi omagiat în felurite acte şi edificii păstrătoare ale memoriei… Unul din primele popasuri făcute la Viena a fost la impozanta catedrală Karlskirche, ridicată în prima jumătate a sec. 18, în cinstea lui Karl Borromeo, cel care, în 1713, a condus lupta medicilor vienezi şi a populaţiei oraşului împotriva ciumei, reuşind să biruie cumplita epidemie ce luase viaţa a peste 8.000 de oameni. (...)
 Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC