Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Vin sărbătorile

Viața Medicală
Prof. dr. Ecaterina IONESCU joi, 27 decembrie 2012
   Într-o lume mult prea agitată şi frământată, sărbătorile par a fi ramăs printre puţinele repere ale vieţii noastre tradiţionale. De sărbători, reînnoim legăturile cu cei dragi, ne dăm seama cât de bine ne este cu familia şi cu prietenii şi cât de puţin ne trebuie ca să fim fericiţi. Între acestea, sărbătorile de iarnă, foarte importante pentru creştini şi – pare-se – cele mai spectaculoase în tradiţia românilor, prefigurează un timp al bucuriilor, al păcii şi al liniştii sufleteşti. Deşi iarna este un anotimp rece, uneori chiar primejdios, sărbătorile acestui anotimp ne umplu sufletul de fericire. Vechi datini româneşti şi frumoase colinde ne ajută în fiecare an să simţim şi să trăim atmosfera plină de căldură şi veselie a sărbătorilor.
   Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, plină de mister şi măreţie, ca o taină sfantă care ne învăluie sufletul, este sărbătoarea care ne face mai buni, mai generoşi, mai înţelepţi. În perioada Crăciunului, primim şi dăruim multă iubire şi căldură sufletească. Prin obiceiul de a dărui, de a face cadouri celor dragi, celor aflaţi în nevoi se evidenţiază în noi dragostea, bunătatea, generozitatea, într-un cuvant: Omenia. Poate şi de aceea asteptăm sfintele sărbători cu nerăbdare şi bucurie, cu încredere şi cu speranţa visurilor ce se vor împlini.
   Totodată, în această perioadă, majoritatea oamenilor fac bilanţul activităţilor, dar şi planuri de viitor. Fiecare sfârşit de an ne dăruieşte viziunea a tot ce am adunat şi am realizat şi fiecare început de an ne dă ocazia să ţintim mai sus şi să pornim în căutarea a ceva mai bun. În acest context, este bine să ne revedem obiectivele şi câte s-au împlinit. Pentru speranţa unui an mai bun, pentru a da şansa realizării dorinţelor noastre viitoare, pentru a ne putea stabili priorităţile, dar şi pentru a trage învăţăminte – sau mai ales pentru a trage învăţăminte, pentru a nu avea eşecuri, e mai bine să înveţi din greşeli – este necesar să ne analizăm obiectiv, corect, ca implicare şi dăruire. Şi mai este nevoie, dragi colegi, de unitate şi conlucrare, de spirit constructiv şi de încredere, pentru că, după cum bine ştiţi, sunt multe de făcut pentru profesia noastră, pentru noi toţi, medicii de medicină dentară. Numai astfel vom putea să ne regândim munca, atitudinea şi comportamentul, în folosul profesiei şi, implicit, al societăţii. Numai aşa ne vom putea cere drepturile.
   Dragi colegi, acum, la ceas festiv, mulţumindu-vă tuturor pentru că mi-aţi fost alături în activitatea Colegiului, vă doresc din toată inima, dumneavoastră şi celor dragi dumneavoastră, multă sănătate şi putere de muncă, frumoase realizări şi împliniri, gânduri bune şi curate. Fie ca sărbătoarea Naşterii Domnului şi Anul Nou să vă umple inimile de speranţă şi dragoste, să vă dea puterea de a merge mai departe. Crăciun binecuvântat şi La mulţi ani!

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.