Newsflash
OPINII

Un plan pentru schimbare

de Biroul de Presă ICN - apr. 17 2020
Un plan pentru schimbare

Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) a lansat raportul intitulat Nurses: A Voice to Lead – Nursing the World to Health, în sprijinul asistenţilor medicali din prima linie, în contextul pandemiei de COVID-19 și în pregătirea Zilei internaţionale a asistenţilor medicali ce va fi sărbătorită la data de 12 mai 2020.

Ordinul Asistenţilor Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) pregătește traducerea acestui raport și a materialelor dedicate campaniei, urmând să le publice online, pentru a fi preluate de cei interesaţi.

schimbare

Într-un mesaj video care însoţește lansarea, Howard Catton, directorul Executiv ICN, a declarat că anul 2020 poartă cea mai potrivită titulatură, referindu-se la contribuţia uriașă a asistenţilor medicali din prima linie care luptă împotriva virusului.

Annette Kennedy, președintele ICN, a afirmat, la rândul ei, că pandemia de
COVID-19 a pus și mai mult în evidenţă activitatea asistenţilor medicali:

„Astăzi, asistenţii medicali din întreaga lume își fac datoria vitală îngrijind pacienţi, indiferent de riscul personal foarte real cu care se confruntă. Este extrem de important să arătăm lumii ce fac asistenţii medicali și să ne asigurăm că guvernele investesc în această resursă vitală”.

Acţionând ca un plan pentru schimbare, raportul cuprinde studii de caz prezentate de asistenţi medicali din întreaga lume, demonstrând modul inovator în care lucrează aceștia, precum și reflecţiile experţilor despre ce înseamnă profesia de asistent medical, provocările cu care ne confruntăm și cum putem valorifica potenţialul profesiei.

Documentul analizează îndeaproape aspectele variate ale profesiei, precum și modurile în care pot fi îmbunătăţite condiţiile de muncă, leadershipul în profesie și siguranţa pacientului.

Referitor la acest raport, Howard Catton a subliniat că nu reprezintă doar o simplă descriere a ceea ce înseamnă profesia de asistent medical astăzi, ci și ce poate fi, dar mai ales ce trebuie să fie, pentru îmbunătăţirea sănătăţii globale pe viitor.

 „Pentru a face această schimbare, trebuie să recunoaștem și să construim mai departe pe moștenirea lăsată de Anul Asistentului Medical. Ne referim la abordarea aspectelor legate de personalul insuficient și inegalitatea în profesie, de potenţialul practicii avansate în asistenţa medicală și importanţa investiţiilor în profesie. Pe scurt, să luăm viitorul în propriile mâini și să ne creăm destinul comun”, a conchis Howard Catton.


Notă autor:

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe