Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Scrisoare deschisă Stimate domnule ministru dr. Ion Bazac, stimate domnule preşedinte prof. dr. Irinel Popescu,

Viața Medicală
Dr. Aurelia BREHĂIŢĂ vineri, 31 iulie 2009

Asociaţia Medicilor Pensionari Sibiu, organizaţie nonprofit vă adresează rugămintea de a include în lista „scutirilor de plată pentru tichetele de sănătate“ şi personalul medico-sanitar aflat la pensie. (...)

Solicităm această facilitate, întrucât suntem singura categorie profesională care nu beneficiază de niciun avantaj, deşi actualmente în România numeroase alte categorii de pensionari – aş cita numai câteva: Electrica, Distrigaz, CFR, magistraţi, poliţişti, militari în rezervă şi alţii ajunşi la pensie – au anumite avantaje legate de locul de muncă unde au activat.
    Personalul medico-sanitar, care mai bine de 30 de ani s-a dedicat bolnavului, înfruntând lipsuri şi greutăţi bine-cunoscute înainte de Revoluţie, neglijându-şi de multe ori chiar familia, ajuns la pensie, continuă să fie tratat cu acelaşi dezinteres de către toate guvernările care s-au perindat la conducerea ţării. Nu pot să nu amintesc că mulţi dintre cei care azi au parte de boală şi neputinţă fizică sunt formatori ai generaţiei de medici apreciaţi nu numai în ţară, dar şi în străinătate.
    În calitate de foruri decizionale şi de medici, suntem convinşi că înţelegeţi că „moral“ este să ni se acorde cel puţin acest drept „gratuit“ la actul medical, căruia în timpul activităţii i-am plătit un greu tribut.
    Consideraţi-o ca o cerere pertinentă şi sperăm să fim înţeleşi, dar mai ales susţinuţi colegial de către Dumneavoastră.
    Respectuoase mulţumiri şi urări de sănătate şi succes.

Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.