Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

SCHIMBĂRI DE PERSONALITATE, ÎN AFARA CODIFICĂRILOR*

Viața Medicală
Dr. Mihai ARDELEAN vineri, 20 august 2010

   Încercăm să punem sub semnul improbabilului sau mai puţin probabilului aspectul static al personalităţilor nepatologice tipologizate, din vasta literatură psihologică, dar şi al tulburărilor de personalitate, aşa cum rezultă acestea din urmă din manualele de statistică şi diagnostic psihiatric.
   Modificările personalităţii printr-un proces morbid vor fi, poate, mai bine puse în acord cu realitatea comportamentelor umane prin contopirea Axei I cu Axa II în atât de aşteptatul şi promiţătorul DSM-V.
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 

*Partea întâi a comunicării prezentate în cadrul Simpozionului Naţional al Asociaţiei Române de Studiu al Personalităţii cu tema: „Personalităţi normale şi patologice – între tradiţii, legende şi mituri“, desfăşurat între 10 şi 13 iunie 2010 la Păltiniş.
Bibliografia poate fi consultată în redacţie.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.