Newsflash
OPINII

Primul program de formare de facilitatori

de Biroul de Presă ICN - sept. 4 2020
Primul program de formare de facilitatori

Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) a organizat, în perioada 18-21 august 2020, primul program de formare a facilitatorilor, organizat de Global Nursing Leadership Institute™ (GNLI).

Acesta își propune să consolideze o echipă de facilitatori instruiţi pentru a sprijini furnizarea viitoarelor programe ICN. Rolul facilitatorului regional GNLI este să se asigure că participanţii la programele dezvoltate de GNLI 2020 în întreaga lume au parte de un proces de învăţare excepţional.

        La cursul de facilitatori au fost acceptate 23 de persoane din 22 de ţări. GNLI este un program strategic de leadership, care pregătește asistenţi de top din întreaga lume pentru a investi în politici care îmbunătăţesc sănătatea oamenilor și profesia de asistent medical. Programul, lansat în 2009, a cuprins în mod tradiţional trei module pe șase luni, inclusiv un atelier organizat în Elveţia. Ca urmare a pandemiei de COVID-19, pentru prima dată, GNLI 2020 va organiza următorul modul virtual, în perioada 18-25 septembrie, în locul deplasării.

        Annette Kennedy, președintele ICN, a subliniat că nevoia de a sprijini și încuraja liderii din rândul asistenţilor medicali este una dintre recomandările raportului privind asistenţii medicali, realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) și publicat la începutul acestui an: „Dezvoltând toate modulele online, acest program de instruire a facilitatorilor va extinde acoperirea GNLI și le va permite asistenţilor medicali să-și ocupe locul potrivit în dezvoltarea politicii referitoare la îngrijirile medicale în viitorul post-COVID”.

        Howard Catton, directorul executiv al ICN, a arătat că GNLI este o piesă uriașă a puzzle-ului în ceea ce privește dezvoltarea viitorilor lideri-asistenţi medicali ai lumii: „COVID a schimbat lumea pentru noi toţi și ne creează oportunitatea de a proiecta și de a construi viitorul dorit. Cu toţii aveţi un rol important în conectarea și reunirea studenţilor care au absolvit programele GNLI în regiunile dvs. și în susţinerea pregătirii regionale planificate în viitor”.

        ICN lucrează în strânsă colaborare cu OMS și conduce activitatea de monitorizare a liniilor directoare cuprinse în raportul privind situaţia asistentului medical în lume, răspunsul la COVID și mediul post-COVID pentru asistenţii medicali de pe teren. Programul de formare a facilitatorilor GNLI joacă un rol important în acest proiect.

        Programul va fi condus de doi lideri experţi asistenţi medicali: prof. dr. Jane Salvage și dr. Diana J. Mason. Profesorul Salvage, din Marea Britanie, este binecunoscut la nivel mondial ca activist în domeniul profesiei de asistent medical și al politicilor de sănătate, lider, formator și scriitor. Dr. Mason, din Statele Unite, este lider în domeniul profesiei de asistent medical, jurnalist, savant și educator, și fost președinte al Academiei Americane de Nursing. Ambii au fost, de asemenea, redactori premiaţi de reviste de specialitate din ţările de provenienţă, respectiv Nursing Times și American Journal of Nursing.

Traducere: Adriana Cârnu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe