Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Ofiţerii în rezervă

Viața Medicală
Dr. Constantin BOGDAN vineri, 17 iulie 2015
Cercul Militar Naţional a găzduit, recent, o sesiune de comunicări, în comun, a Asociaţiei Medicilor şi Farmaciştilor Ofiţeri de Rezervă (AMFOR) şi Societăţii Române de Istoria Medicinii (SRIM).
Prof. dr. Nicolae Marcu, preşedintele SRIM, a făcut un excurs amplu documentat – „SRIM în binomul naţional-internaţional“ –, de la înfiinţarea acestei societăţi până în prezent, personalităţile care au ilustrat-o, relaţiile, afilierile şi afirmările internaţionale, contribuţii la cunoaşterea şi evoluţia medicinii.
A fost prezentată, de asemenea, lucrarea „Omagiu gen. dr. farm. chim. Alexandru Ionescu-Matiu (1883–1975)“, autori prof. dr. farm. Ana Carata şi colab. Personalitate a ştiinţelor farmaceutice româneşti, cu contribuţii în învăţământ şi cercetare, afirmări şi recunoaşteri în plan internaţional – Codexul medico-farmaceutic, publicat la Paris în 1937, a elaborat metode originale de chimie analitică, aplicabile în analiza medicamentelor, biochimie, toxicologie, unele purtându-i numele: metoda Ionescu-Matiu de determinare a bilirubinei în urină.
Farm. Maria Gabriela Suliman şi prof. ist. Antoaneta Lucasciuc au prezentat comunicarea „Dr. Dimitrie Cantemir – un destoinic elev al Şcolii de medicină şi farmacie Davila“.Prof. dr. veterinar Viorel Popa ne-a introdus, prin comunicarea sa „Semiologia veterinară – disciplină de bază a formării medicului veterinar“, în domeniul medicinii veterinare care, în decursul timpului, a fost ataşată istoriei medicinii, în prezent medicii veterinari militari fiind membri AMFOR.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC