Newsflash
OPINII

OAMGMAMR salută alegerea noului președinte al ICN

de Roxana HAINAGIU - oct. 22 2021
OAMGMAMR salută alegerea noului președinte al ICN

Dr. Pamela Cipriano, lider de asistenţă medicală recunoscut la nivel internaţional, a fost aleasă președinte al Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali.

PR_46_Thumbnail websiteAlegerile au avut loc în contextul reuniunii organului de conducere al Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN), Consiliul Reprezentanţilor Asociaţiilor Naţionale de Asistenţi Medicali (CNR), care a avut loc în perioada 4-6 octombrie. Mircea Timofte, președintele OAMGMAMR, a reprezentat Organizaţia la lucrările Consiliului.

Fost prim-vicepreședinte al ICN (2017-2021), doctorul Cipriano este și decan al Școlii de Nursing de la Universitatea din Virginia și fost președinte al Asociaţiei Americane de Asistenţă Medicală în perioada 2014-2018. Ea este cunoscută ca un puternic avocat al profesiei de asistent medical.

De-a lungul carierei sale de peste 40 de ani, a depus eforturi pentru a avansa rolul și vizibilitatea asistenţilor medicali și pentru a spori impactul și influenţa acestora în elaborarea politicilor.

Dr. Cipriano a activat, de asemenea, în Consiliul de Administraţie al Centrului American pentru Asistenţă Medicală și al Academiei Americane de Asistenţă Medicală.

Este lider al Acţiunii colaborative a Academiei Naţionale de Medicină asupra bunăstării și rezistenţei clinicianului, care abordează efectele pandemiei de COVID-19 asupra sănătăţii fizice și mentale a tuturor clinicienilor. A fost redactor șef inaugural al revistei American Nurse Today.

Noul președinte ICN a declarat: „Sunt extrem de onorată că am fost aleasă în această funcţie prestigioasă. ICN este cunoscut pentru impactul său global, luptând pentru promovarea profesiei. Viziunea mea pentru viitorul ICN este de a crește influenţa asistenţilor medicali în ţările lor și pe scena globală. ICN deţine poziţia unică de a consolida și amplifica rolul crucial al asistenţilor medicali ca lideri și factori de decizie în sistemele de sănătate din întreaga lume. Trebuie să fim vocea care transmite impactul asistenţilor medicali care pătrund în barierele acoperirii universale a sănătăţii (UHC), reducând povara bolilor netransmisibile, promovând comportamente sănătoase și atenuând efectele dăunătoare ale schimbărilor climatice. Cu toate acestea, viitorul nostru imediat necesită să abordăm mai întâi impactul forţei de muncă internaţionale și al perturbărilor economice, asigurând stabilitatea ICN și asistând membrii noștri să facă același lucru. Aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu noul comitet director, cu CEO-ul ICN și personalul său pentru a consolida ICN în următorii patru ani”.

Citește și: Elevii și studenţii, primiţi la congresul ICN

Componenţa noului Comitet director

În cadrul ședinţei Consiliului au fost aleși și membrii noului Comitet director pentru perioada 2021-2025, respectiv:

- Regiunea Africa: Andre Gitembagara (Uniunea asistenţilor și moașelor Rwanda)

- Regiunea est-mediteraneeană: Fatima Al Rifai (Asociaţia de asistenţi medicali din Emiratele Arabe Unite)

- Regiunea europeană: Karen Bjøro (Organizaţia norvegiană pentru asistenţi medicali), Yves Mengal (Federaţia Naţională a Asistenţilor Medicali din Belgia) și José Luis Cobos Serrano (Consiliul General al Asistenţilor Medicali din Spania)

- Regiunea Americii: Lisa Little (Asociaţia Canadiană a Asistenţilor Medicali) și Nora Eloisa Barahona De Peňate (Asociaţia Naţională a Asistenţilor Medicali din El Salvador)

- Regiunea Asia de Sud-Est: Nanthaphan Chinlumprasert (Asociaţia Asistenţilor Medicali din Thailanda)

- Regiunea Pacificului de Vest: Lian-Hua Huang (Asociaţia Asistenţilor Medicali din Taiwan), Megumi Teshima (Asociaţia Japoneză de Asistenţă Medicală) și Alisi Talatoka Vudiniabola (Asociaţia Infirmierilor din Fiji).
Noul consiliu ICN își va asuma responsabilităţile la sfârșitul Congresului ICN, în perioada 2-4 noiembrie a.c.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe