Newsflash
OPINII

Nemernicia la români

de Dr. Virgil RĂZEŞU - dec. 15 2017
Nemernicia la români
     Ani la rând, continuând cu zel îndeletnicirile fostului regim, am vociferat, l-am împroșcat cu venin și mizerii pe regele Mihai, punându-i pe seamă vrute și nevrute, judecând cu măsurile de azi fapte petrecute cu mai bine de jumătate de secol în urmă.
     Susținătorii și practicanții vehemenți, uituci de circumstanță ai istoriei, nu s-au gândit că mai există unii, puțini ce-i drept, care au crescut, și-au trăit copilăria cu „trăiască regele”, simbol neclintit, alături de armată și biserică. Cum să le arunci la gunoi istoria? Cum să întinezi memoria milioanelor de ostași care și-au dat viața pentru țară, a oamenilor de valoare și de bine ai acestei țări, care au fost umiliți și au pierit în închisorile fostului regim?
     A murit Regele! Am părăsit puzderia de emisiuni de duzină și nu ne mai dăm rând să spunem cât a fost de mare și înțelept, ce a făcut și cum a scurtat războiul, cât de patriot și iubitor de țară a fost, cum, de fapt, nu el ne-a vândut rușilor, și cum va rămâne în istorie și în panteonul marilor bărbați ai țării. Îi acordăm zile de doliu național, nume de piețe, salve de tun, flori și lumânări pe tot cuprinsul patriei. Să nu mai spună cineva că străinii l-au prețuit mai mult decât am făcut-o noi. Te uimește viteza cu care cei care l-au înjurat și l-au batjocorit ca pe un nimeni mai ieri și-au schimbat straiele și apelează la registrul sonor rezervat vedetelor tatuate și cu cercei în nas de pe micul ecran. Ba unii îi și cer iertare.
     Credeți că m-aș mira dacă aș vedea ori asculta un mesaj plin de admirație și doldora de regrete pentru pierderea suferită de țară, al tătucului fesenist care a regizat mascarada din 25–26 decembrie 1989 și care l-a alungat pe regele Mihai, înainte de a fi făcut câțiva pași pe pământul țării?

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe