Newsflash
OPINII

Multiculturalism, diversitate și toleranță

de - mai 21 2021
Multiculturalism, diversitate și toleranță

CE a iniţiat proiectul „Luna europeană a diversităţii”. UMF „Grigore T. Popa” din Iași se alătură demersului printr-un eveniment anual, care se va desfășura în ultima săptămână a lunii mai.

saptComisia Europeană (CE) s-a angajat, de foarte mult timp, să promoveze diversitatea și incluziunea și să combată discriminarea adoptând diverse măsuri legislative.

Cu toate acestea, instituţiile publice, întreprinderile private, organizaţiile nonprofit, municipalităţi etc. trebuie să conlucreze pentru a construi medii egalitare și favorabile incluziunii.

În special acum, în timpul pandemiei de COVID-19, când diversitatea și incluziunea sunt în pericol.

În acest context, CE a iniţiat proiectul „Luna europeană a diversităţii”, care se desfășoară în fiecare an în luna mai.

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași se alătură demersului printr-un eveniment anual, care se va desfășura în ultima săptămână a lunii mai.

„Săptămâna diversităţii la UMF Iași” își propune să reunească workshopuri, conferinţe și dezbateri axate pe tot ceea ce presupune conceptul de diversitate (respectarea diferenţelor de rasă, etnie, gen, religie, vârstă, cultură, abilitate, orientare sexuală, statut social
sau educaţie), în care să fie invitaţi specialiști din diverse domenii, studenţi și cadre didactice ale Universităţii.

Din cauza contextului epidemiologic, în acest an activităţile se vor desfășura online, în perioada 24-28 mai. Evenimentul va debuta cu o discuţie despre corp, diversitate și medii incluzive.

Alte teme abordate pe parcursul celor patru zile sunt: „Bătrâneţea la români: între stigmatizare și cercetare știinţifică”, „Vocile minorităţilor, cultelor și ale românilor de pretutindeni”. Totodată, va fi prezentată o carte despre discriminarea de gen în mediul academic, iar studenţii internaţionali de la UMF își vor împărtăși din experienţa acumulată în timp.

La UMF „Grigore T. Popa” studiază 2.485 de studenţi internaţionali din 72 de ţări, 2.256 de studenţi din mediul rural, 17 romi, 6.122 de studente (din totalul de 8.963) și patru studenţi cu dizabilităţi. Un spaţiu al educaţiei caracterizate de multiculturalism, diversitate, toleranţă.

Oana Bugeag

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe