Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Multiculturalism, diversitate și toleranță

CE a iniţiat proiectul „Luna europeană a diversităţii”. UMF „Grigore T. Popa” din Iași se alătură demersului printr-un eveniment anual, care se va desfășura în ultima săptămână a lunii mai.

saptComisia Europeană (CE) s-a angajat, de foarte mult timp, să promoveze diversitatea și incluziunea și să combată discriminarea adoptând diverse măsuri legislative.

Cu toate acestea, instituţiile publice, întreprinderile private, organizaţiile nonprofit, municipalităţi etc. trebuie să conlucreze pentru a construi medii egalitare și favorabile incluziunii.

În special acum, în timpul pandemiei de COVID-19, când diversitatea și incluziunea sunt în pericol.

În acest context, CE a iniţiat proiectul „Luna europeană a diversităţii”, care se desfășoară în fiecare an în luna mai.

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași se alătură demersului printr-un eveniment anual, care se va desfășura în ultima săptămână a lunii mai.

„Săptămâna diversităţii la UMF Iași” își propune să reunească workshopuri, conferinţe și dezbateri axate pe tot ceea ce presupune conceptul de diversitate (respectarea diferenţelor de rasă, etnie, gen, religie, vârstă, cultură, abilitate, orientare sexuală, statut social
sau educaţie), în care să fie invitaţi specialiști din diverse domenii, studenţi și cadre didactice ale Universităţii.

Din cauza contextului epidemiologic, în acest an activităţile se vor desfășura online, în perioada 24-28 mai. Evenimentul va debuta cu o discuţie despre corp, diversitate și medii incluzive.

Alte teme abordate pe parcursul celor patru zile sunt: „Bătrâneţea la români: între stigmatizare și cercetare știinţifică”, „Vocile minorităţilor, cultelor și ale românilor de pretutindeni”. Totodată, va fi prezentată o carte despre discriminarea de gen în mediul academic, iar studenţii internaţionali de la UMF își vor împărtăși din experienţa acumulată în timp.

La UMF „Grigore T. Popa” studiază 2.485 de studenţi internaţionali din 72 de ţări, 2.256 de studenţi din mediul rural, 17 romi, 6.122 de studente (din totalul de 8.963) și patru studenţi cu dizabilităţi. Un spaţiu al educaţiei caracterizate de multiculturalism, diversitate, toleranţă.

Oana Bugeag

Etichete: umf iasi Comisia Europeana pandemie covid egalitate de sanse discriminare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.