Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  OPINII

Linii principale de acţiune

Viața Medicală
Estera STĂMOIU vineri, 26 octombrie 2018
Tema educaţiei pentru sănătate în școli se transpune în Franţa în cel mai amplu proiect de educaţie și promovare a sănătăţii, cu derulare pe parcursul anului 2019. Reglementările franceze ne-au servit întotdeauna drept model în multe aspecte ale sănătăţii. Și în prezent ne-ar ajuta să găsim soluţii la probleme, prin implementarea unor mecanisme care la alţii funcţionează și cunoaște rezultate.
Astfel, Codul educaţiei din Franţa identifică liniile principale de acţiune, completat cu un program de acţiuni bine definite, construit în jurul a șapte priorităţi, dintre care enumerăm: o politică de sănătate educaţională integrată în proiectele școlare; o politică de sănătate compatibilă cu politica naţională în domeniul sănătăţii; management puternic, suport și parteneriate la diferite niveluri; program de acţiuni construit în baza priorităţilor.
În ceea ce privește România, organizaţia noastră profesională, a iniţiat un demers absolut remarcabil și necesar, care s-a și finalizat prin apariţia unui Ordin al Ministerului Sănătăţii privind specializarea asistenţilor medicali în asistenţă medicală școlară. Astfel că asistenţii medicali școlari își pot obţine și însuși competenţe și abilităţi noi în acest domeniu care să le asigure acordarea unor servicii medicale de calitate, la solicitarea angajatorului. Asistenţii medicali, sub îndrumarea medicilor, au suficiente pârghii legale pentru a învăţa nu numai școlarii cum să se comporte responsabil faţă de ei înșiși, faţă de alţii și mediul lor, dar și cadrele didactice și părinţii.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC