Newsflash
OPINII

Europenizarea examenelor medicale

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - mai 30 2016
Europenizarea examenelor medicale
     Modelul de certificare a specialității de Anestezie și terapie intensivă (ATI) poate fi extins și la celelalte specialități medicale din România, ATI fiind singura specialitate din România care presupune promovarea unui examen european, obligatoriu pentru acordarea titlului de medic specialist. Nivelul de recunoaștere a medicilor din această ramură este comparabil cu cel al medicilor de peste hotare, iar specialiștii români sunt la fel de bine pregătiți ca restul medicilor de terapie intensivă din Europa. În plus, pentru că tezele se corectează la Bruxelles, examenul european pe care aceștia trebuie să îl susțină elimină eventuale plângeri referitoare la desecretizarea subiectelor de examen.
     Avantajele acestui examen european au fost prezentate săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă organizată la un hotel din București, de Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI). Conferința a fost urmată de întâlnirea Consiliului european pentru evaluarea medicală a specialiștilor (CESMA), la Palatul Cotroceni, unde s-au aprofundat discuțiile pe această temă. Întâlnirea a fost condusă de prof. dr. Zeev Goldik (președintele CESMA și președintele Societății europene de anestezie și terapie intensivă).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe