Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Educație sexuală, nu „furtul inocenței”

Viața Medicală
Monica GEORGESCU vineri, 23 februarie 2018
Din punct de vedere statistic, România este pe primul loc în Europa la numărul de sarcini la adolescente.

De asemenea, o mare parte din populație nu cunoaște noțiuni de bază ce țin de anatomia și fiziologia corpului uman. Lipsa de informare duce la erori frecvente de înțelegere a conceptului de sănătate a reproducerii.

În prezent, în programa școlară nu există materiale educaționale care să ofere elevilor din România informațiile adaptate nevoilor lor. În lipsa acestora, informarea din surse nesigure, la care tinerii au acces facil, poate duce la comportamente sanitare și sexuale dăunătoare.

În acest context, introducerea educației sexuale în școli nu este un atentat la inocența elevilor, ci o necesitate, deoarece oferă tinerilor toate informațiile necesare pentru adoptarea unui comportament sexual corect. Acesta, la rândul său, poate determina scăderea incidenței sarcinilor nedorite – în special în perioada adolescenței –, precum și a infecțiilor cu transmitere sexuală.

Pe baza acestor argumente, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) se opune inițiativei legislative care solicită pedeapsa cu închisoarea pentru directorii de școală care autorizează predarea educației sexuale fără acordul semestrial, scris, al părinților sau al tutorilor.

Reprezentanții FASMR solicită Plenului Camerei Deputaților o respingere fermă a proiectului de lege privind „Inocența Copilului”, considerând că o eventuală promulgare a acestei legi ar fi un atac la adresa dezvoltării corecte și conștiente a tinerilor din România, cu rezultate dezastruoase pe termen lung.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.