Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Doar o idee! Roluri, echipă și dezvoltare în spital

Spitalele românești au o structură de personal extrem de cristalizată: manager, director medical, șef de secţie și medici cu diferite grade de pregătire profesională.

pt iordacheSimilar, în zona de îngrijire – asistenta șefă. Funcţionează de câteva zeci de ani, au fost salvaţi oameni... de ce am schimba ceva? Toată organizarea, puterea și decizia concentrată în câte o mână de fier a fiecărui nucleu de specialitate. Și asta, cam pe viaţă. Ceilalţi membri ai echipei vor avea un destin profesional liniar până la final de viaţă dacă nu decid să schimbe locul. Și asta poate fi ceva convenabil multora, fără să însemne în mod necesar ceva rău.
Dar dacă nu ar trebui să fie chiar așa (tot timpul)? Dacă fiecare membru al echipei care își dorește un loc, rol special al său în cadrul echipei ar putea prelua o responsabilitate care ar putea ajuta echipa să meargă mai departe mai bine? Cum ar fi să fie un responsabil cu siguranţa pacientului, care să implementeze politici legate de acest subiect la nivelul secţiei, de exemplu. Altcineva să poată avea rolul de a urmări calitatea experienţei pacientului și să pună la masa de discuţie reglaje fine ale unor procese în acest sens.
Poate că altcineva s-ar putea ocupa de iniţierea și dezvoltarea personalului nou recrutat, astfel încât acesta să se integreze cât mai ușor în echipă și să dea rezultate cât mai repede și fără perturbări în activitate. Alţii și-ar putea asuma conducerea și implementarea unor procese sau proiecte noi în echipă, în calitate de manager de proiect. Altcineva s-ar putea îngriji ca moralul echipei și relaţiile dintre colegi să se menţină la un nivel bun, constructiv. Cineva ar putea fi responsabil de planificare, indiferent că va fi de resurse umane sau materiale.
Idei pot fi o mulţime, iar cine lucrează pe secţii poate identifica ușor aspecte ale activităţii care scapă atenţiei pe motiv că șeful atotputernic nu le poate fizic gestiona, și asta în cel mai bun dintre cazuri. O astfel de abordare ar putea încuraja mai mulţi membri ai echipei să participe activ și creativ la viaţa secţiei. Unii ar putea fi motivaţi de un rol care li se potrivește. Ar putea pregăti medici pentru diferite roluri în afara executării ireproșabile a rolului pentru care s-au calificat. Ar putea da șansa unor lideri mocnind să iasă în faţă și să fie mai repede promovaţi.
Dar, staţi așa, cine își dorește una ca asta?

Etichete: spitalele românești

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.