Newsflash
OPINII

Dezbateri despre cezariene și metroragii

Dezbateri despre cezariene și metroragii
     Între 14 și 16 aprilie, la Iași, a avut loc o reuniune medicală de amploare, constituită de a 13-a ediție a conferinței naționale Zilele medicale „Vasile Dobrovici“ în paralel cu a patra ediție a congresului Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie (SRUOG). Anul acesta s-a înregistrat participarea cea mai mare de până acum, fiind prezenți peste 700 de medici ginecologi. Au fost și mulți invitați din Franța, Israel, Statele Unite, Polonia, Republica Moldova. În paralel, a fost organizat și un curs sub egida Societății internaționale de ultrasonografie în obstetrică și ginecologie (ISUOG) cu tema: „Ecografia și alte tehnici avansate în diagnosticul prenatal: care sunt noile reguli?“.
     Temele conferinței – operația cezariană și metroragiile – au fost alese pentru că nu au mai fost dezbătute în ultimii ani, în România. Pentru operația cezariană există, la momentul actual, în lume, o preocupare determinată de creșterea proporției de proceduri din totalul nașterilor și de presiunea pentru a se introduce indicația de operație cezariană la cerere. În cazul metroragiilor din ginecologie se simte necesitatea structurării unui algoritm de diagnostic și de conduită.
     Temele discutate în cadrul congresului SRUOG susțin faptul că ecografia a devenit un instrument imagistic indispensabil, în ultimii 20 de ani, pentru majoritatea disciplinelor medicale. Tinerii specialiști cu necesitate trebuie să se perfecționeze în acest domeniu pentru a putea profesa la niveluri competitive. De aici și utilitatea unor manifestări științifice conjugate.
     Profesorul Vasile Dobrovici, patronul spiritual al reuniunii, a creat școala de obstetrică-ginecologie de la Iași, formând nu mai puțin de nouă alți profesori. Omagierea lui se face anual în cadrul singurei manifestări regionale de obstetrică-ginecologie din România cu anvergură națională și internațională.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe