Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Clasificarea provizorie – o alternativă pentru spitale

Viața Medicală
Dr. Emanuela PINTEA vineri, 15 mai 2015
   În Monitorul Oficial nr. 252 din data de 15 aprilie 2015, a fost publicat Ordinul ministrului sănătăţii nr. 441 din 7 aprilie 2015 pentru modificarea Ord. m. s. nr. 323/2011 privind aprobarea metodologiei şi a criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor în funcţie de competenţă.
   Noutatea legislativă de impact apărută la articolul 5 al acestui act normativ prevede faptul că, în cazuri excepţionale, motivate obiectiv, ministrul sănătăţii poate aproba o clasificare provizorie spitalelor, până la data de 31 decembrie 2015. Asta în cazul în care un spital îndeplineşte doar parţial criteriile minime obligatorii pentru categoria solicitată. Condiţia care trebuie îndeplinită în prezent pentru o clasificare provizorie este aceea ca unitatea solicitantă să prezinte un plan de conformare cu responsabilităţi şi termene de implementare precis specificate şi reprezintă o alternativă posibilă şi previzibilă.
   Criteriile minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor în funcţie de competenţă au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 274 din 19 aprilie 2011.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC