Newsflash
OPINII

Acreditare internaţională pentru ANMCS

Acreditare internaţională pentru ANMCS

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a primit certificatul de acreditare instituţională din partea International Society for Quality in Health Care External Evaluation Association – ISQuaEEA.

ANMCS

Astfel, ANMCS a plasat România pe harta lumii, lângă ţările care promovează și sprijină îmbunătăţirea continuă a calităţii și siguranţei asistenţei medicale.

ISQuaEEA este o organizaţie internaţională în domeniul calităţii în sănătate. Reţeaua ISQuaEEA se întinde pe cinci continente, având contracte cu peste 100 de ţări, printre care: Brazilia, Malaezia, Australia, Canada, Turcia, Franţa, Italia etc.

În 26 septembrie 2022, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a depus documentaţia de autoevaluare în vederea acreditării instituţiei ca organism de evaluare externă. După parcurgerea etapei de revizuire tehnică, a avut loc vizita de evaluare. Trei evaluatori internaţionali, din Olanda, Franţa și India, au venit la București în noiembrie 2022. Aici, pentru o săptămână, au studiat documentaţia în vederea evaluării. În plus, au avut întâlniri și interviuri cu personalul ANMCS, cu evaluatorii de servicii spitalicești și cu managerii de spitale. Altfel spus, cu toţi cei implicaţi în procesul de evaluare/acreditare a spitalelor.

Evaluare după opt standarde

Raportul de acreditare primit din partea ISQuaEEA are 215 pagini și a fost redactat și după ce au fost evaluate opt standarde, după cum urmează:

  • Guvernanţa
  • Managementul strategic, operaţional și financiar
  • Managementul riscurilor și îmbunătăţirea calităţii
  • Managementul resurselor umane
  • Managementul informaţiilor
  • Managementul evaluatorilor
  • Managementul evaluării și al clienţilor
  • Acreditarea

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a reușit să-și demonstreze angajamentul faţă de procesul de evaluare externă, oferind dovezi clare pentru fiecare standard și criteriu.

Colegiul director, apreciat de evaluatori

ANMCS a fost felicitată pentru componenţa diversă a Colegiului Director. Din el fac parte reprezentanţi ai Guvernului, asociaţii de sănătate și asistenţă medicală, academii medicale, asociaţii private, sindicate și asociaţii de pacienţi. Colegiul Director este format din 25 de persoane și este organul colectiv de conducere al autorităţii.

Un alt punct forte exprimat de experţii internaţionali a fost pregătirea riguroasă și dezvoltarea continuă a competenţelor evaluatorilor. Totodată, aceștia au transmis către ANMCS o listă cu recomandări, dar și cu oportunităţi de îmbunătăţire a activităţii. Acreditarea din partea ISQuaEEA este valabilă din februarie 2023 până în februarie 2027.

Prin evaluarea profesională și independentă a organizaţiei și a standardelor – evaluare efectuată de unii dintre cei mai buni evaluatori internaţionali în domeniul calităţii în sănătate –, ANMCS demonstrează că desfășoară o activitate în conformitate cu cele mai bune practici la nivel mondial.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe