Newsflash

Vrei să ajungi la radio?

de Dr. Cornelia Maria GLODEANU - nov. 5 2015
Vrei să ajungi la radio?
     Ești un student interesat de cât mai multe activități extra? Vrei să faci voluntariat și să te distrezi în același timp? Acum ai ocazia de a ajunge la radio și să fii auzit „de-o lume-ntreagă“. De ceva timp, la Iași, s-a înființat un post de radio pentru studenți: Radio UMF sau, mai simplu, Radio U. Un radio care își dorește să „destreseze“ studenții, să îi facă să vadă partea plină a paharului. Radio U promovează dezvoltarea personală și profesională și nu discriminează nicio persoană.
     Emisiunile sunt coordonate atât de profesori doctori, cât și de studenți. Din echipă fac parte fostul rector, prof. dr. Vasile Astărăstoae, realizator al unei emisiuni muzicale speciale, dr. Richard Constantinescu, realizatorul emisiunilor „Radioistorii ale medicinii“ și „Comunică eficient“, dr. Răzvan Constantinescu, cu „Momentul Beatles“, dr. Tudor Rotaru, cu „Pontul psihologului“, și Florin Daminescu cu vreo 20 de ani experiență în radio. Dintre studenții din echipa radioului, îi pot menționa pe Andrei Donisan, Eduard Marian, Radu Averescu, Ali Cheaito, Amata Thongphetsavong Gautam, Alina Ioniță, Mihai Tăbăcaru și pe subsemnata.
     Momentan, pregătirile sunt în toi. Toți realizatorii de emisiuni înregistrează, lucrează pentru a putea oferi, la momentul deschiderii oficiale a radioului, informații de calitate și nu numai. Deschiderea va avea loc la începutul lui noiembrie.
     Munca în echipă stă la baza activității noastre la radio și dorim să le transmitem și celorlalți studenți că au un loc alături de noi. Pasiunile merită împărtășite și celorlalți. De aceea, considerăm că toți avem ceva de spus, inclusiv studenții străini. Pentru cei ce studiază medicina în limba franceză sau engleză, sunt două emisiuni speciale, unde promovarea propriei culturi și libera exprimare sunt încurajate.
     Radioul este dedicat tuturor studenților de la UMF, fie că studiază medicina, medicina dentară, farmacia, nutriția și dietetica, balneofiziokinetoterapia sau bioingineria. Toți avem aceleași drepturi, așadar toți putem să ne dezvăluim talentele și abilitățile sau chiar dorința de a ieși din zona de confort și de a participa la emisiuni. Sau putem avea chiar propria emisiune, de ce nu? La Radio U, dorințele devin realitate! Pot avea emisiune chiar și studenții care nu sunt din Iași. O dorință arzătoare și determinarea sunt suficiente. Totul se poate rezolva, pentru că înregistrarea poate fi făcută în alt oraș și difuzată, ulterior, la noi. Te așteptăm, să facem împreună cea mai bună echipă posibilă!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe