Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Viitorul profesiei noastre în UE

Viața Medicală
Izabela AGAVRILOAIE vineri, 11 februarie 2011

   S-a încheiat prima etapă de evaluare a implementării Directivei nr. 36/2005 privind calificările profesionale. Procesul de evaluare – la care a participat şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România alături de autorităţile competente din statele membre UE – se realizează sub egida Unităţii calificări profesionale din cadrul Directoratului pentru piaţă internă şi servicii al Comisiei Europene. (...)
 

   S-a încheiat prima etapă de evaluare a implementării Directivei nr. 36/2005 privind calificările profesionale. Procesul de evaluare – la care a participat şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România alături de autorităţile competente din statele membre UE – se realizează sub egida Unităţii calificări profesionale din cadrul Directoratului pentru piaţă internă şi servicii al Comisiei Europene.
  Prima fază a evaluării a inclus autorităţile competente în profesia de asistent medical şi în profesia de moaşă din UE. Ordinul a participat la elaborarea chestionarelor, completarea acestora şi redactarea rapoartelor finale către Comisia Europeană. Aceste activităţi au fost coordonate de NMC (Organizaţie de reglementare a profesiei de asistent medical din Marea Britanie) şi de NEMIR (Reţeaua europeană a organizaţiilor de reglementare în profesia de moaşă), din care OAMGMAMR face parte din 2009. Propunerile Ordinului nostru au vizat modificarea Anexei V privind conţinutul educaţiei de bază a asistenţilor medicali/moaşelor, necesitatea cardului profesional european, simplificarea comunicării între autorităţile competente, în vederea facilitării liberei circulaţii etc. De asemenea, OAMGMAMR a răspuns întrebărilor adresate direct, tot în scopul evaluării şi modificării prevederilor Directivei nr. 36/2005, de şeful unităţii calificări profesionale, Jurgen Tiedje. În luna ianuarie, a fost lansată a doua etapă a procesului de evaluare, în care OAMGMAMR este, de asemenea, implicat.
   Noua Directivă privind calificările profesionale va intra în vigoare din 2012. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.