S-a încheiat prima etapă de evaluare a implementării Directivei nr. 36/2005 privind calificările profesionale. Procesul de evaluare – la care a participat şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România alături de autorităţile competente din statele membre UE – se realizează sub egida Unităţii calificări profesionale din cadrul Directoratului pentru piaţă internă şi servicii al Comisiei Europene. (...)  "> Viitorul profesiei noastre în UE - Viața Medicală
Newsflash

Viitorul profesiei noastre în UE

de Izabela AGAVRILOAIE - feb. 11 2011
Viitorul profesiei noastre în UE

   S-a încheiat prima etapă de evaluare a implementării Directivei nr. 36/2005 privind calificările profesionale. Procesul de evaluare – la care a participat şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România alături de autorităţile competente din statele membre UE – se realizează sub egida Unităţii calificări profesionale din cadrul Directoratului pentru piaţă internă şi servicii al Comisiei Europene. (...)
 

   S-a încheiat prima etapă de evaluare a implementării Directivei nr. 36/2005 privind calificările profesionale. Procesul de evaluare – la care a participat şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România alături de autorităţile competente din statele membre UE – se realizează sub egida Unităţii calificări profesionale din cadrul Directoratului pentru piaţă internă şi servicii al Comisiei Europene.
  Prima fază a evaluării a inclus autorităţile competente în profesia de asistent medical şi în profesia de moaşă din UE. Ordinul a participat la elaborarea chestionarelor, completarea acestora şi redactarea rapoartelor finale către Comisia Europeană. Aceste activităţi au fost coordonate de NMC (Organizaţie de reglementare a profesiei de asistent medical din Marea Britanie) şi de NEMIR (Reţeaua europeană a organizaţiilor de reglementare în profesia de moaşă), din care OAMGMAMR face parte din 2009. Propunerile Ordinului nostru au vizat modificarea Anexei V privind conţinutul educaţiei de bază a asistenţilor medicali/moaşelor, necesitatea cardului profesional european, simplificarea comunicării între autorităţile competente, în vederea facilitării liberei circulaţii etc. De asemenea, OAMGMAMR a răspuns întrebărilor adresate direct, tot în scopul evaluării şi modificării prevederilor Directivei nr. 36/2005, de şeful unităţii calificări profesionale, Jurgen Tiedje. În luna ianuarie, a fost lansată a doua etapă a procesului de evaluare, în care OAMGMAMR este, de asemenea, implicat.
   Noua Directivă privind calificările profesionale va intra în vigoare din 2012. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe