Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă

Studenţii şi vaccinarea pandemică

Viața Medicală
Mihai COMŞA vineri, 22 ianuarie 2010

Vaccinarea anti-A/H1N1 este poate unul dintre cele mai dezbătute subiecte din media în ultimele luni. Un motiv important care a dus la perpetuarea polemicilor pe această temă este varietatea de păreri din rândul publicului larg, al formatorilor de opinie şi, nu în ultimul rând, al oficialităţilor. În tot acest tumult de opinii, problema principală a fost lipsa de aderenţă a publicului la campania de vaccinare iniţiată de MS. (...)

Iar în cadrul acestui public larg, categoria „medici“ nu a manifestat susţinere şi cu atât mai puţin nu a ales opţiunea vaccinării, chiar dacă cei care ocupă funcţii de conducere în minister şi ASP-uri au susţinut mereu necesitatea vaccinării.
Studenţii medicinişti, la rândul lor, sunt divizaţi în funcţie de opinia lor cu privire la imunizare. Acest lucru are loc datorită sfaturilor diferite pe care le primesc de la cadrele didactice în legătură cu această problemă. Astfel, reprezentanţii catedrelor de Microbiologie sunt susţinători ai vaccinării, recomandând studenţilor cu orice ocazie această măsură de prevenţie. Ceilalţi nu sunt împotriva vaccinării per se, ci doar îşi exprimă opinia cu privire la faptul că noua tulpină virală nu este mai agresivă decât alte tulpini sezoniere, motivând că la cazurile grave nu a fost vorba de virusul respectiv în sine, ci de nişte organisme cu tare asociate care ar fi constituit un teren propice pentru orice infecţie, sau pacienţi cu o imunitate deficitară, chiar fără o patologie în istoric. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC