Newsflash

Reorganizare cu paşi mici

de Alexandru NEAGU - oct. 4 2012
Reorganizare cu paşi mici
   Reîncadrarea personalului redistribuit. În Monitorul Oficial nr. 661 din 19 septembrie 2012, a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă nr. 50 din 12 septembrie 2012 privind reglementarea reîncadrării personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, redistribuit din unităţile sanitare propuse pentru reorganizare în cămine de bătrâni, la unităţile sanitare care îşi reiau activitatea. Având în vedere necesitatea reangajării unui personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare propuse pentru reorganizare în cămine de bătrâni în cadrul Programului de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice“, acest personal poate fi reîncadrat la cerere în unităţile sanitare de unde a fost redistribuit, dacă aceste unităţi îşi reiau activitatea ca spitale sau centre de sănătate multifuncţionale.
   Desfiinţare prin reorganizarea Sanatoriului Balnear Slănic-Moldova. Prin Hotărârea Guvernului nr. 931 din 12 septembrie 2012, publicată în Monitorul Oficial nr. 664 din 20 septembrie 2012, a fost aprobată desfiinţarea Sanatoriului Balnear Slănic-Moldova şi reor­ganizarea Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti. Astfel, Sanatoriul Balnear Slănic-Moldova, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu sediul în oraşul Slănic-Moldova, str. Nicolae Bălcescu nr. 7, judeţul Bacău, se reorganizează ca structură fără personalitate juridică, în cadrul Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimato­logie Bucureşti, unitate sanitară publică cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Sf. Dumitru nr. 2, sectorul 3. Structura organizatorică a Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti, rezultată în urma reorganizării, trebuie aprobată prin ordin al ministrului sănătăţii până la data de 20 octombrie 2012, preluându-se totodată atât personalul de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar, personalul tehnic-economic-administrativ şi de întreţinere, care îşi desfăşoară activitatea în Sanatoriul Balnear Slănic-Moldova, cât şi patrimoniul acestuia.
   Transmitere şi raportare a cheltuielilor spitalelor publice. În Monitorul Oficial nr. 644 din 10 septembrie 2012, a fost publicat Ordinul comun al ministrului sănătăţii şi ministrului finanţelor publice nr. 858/1.194 din 6 septembrie 2012 privind stabilirea modalităţii de transmitere şi raportare a execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli în vederea monitorizării cheltuielilor spitalelor publice. Până la data de 20 a lunii curente, pentru luna anterioară, utilizând formularele prevăzute în anexa acestui Ordin, ordonatorii de credite ai spitalelor publice, indiferent de modul de subordonare, au obligaţia să afişeze lunar, pe pagina de web a Ministerul Sănătăţii, situaţia privind execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli al spitalului public, avizată de ordonatorul principal de credite. Ministerul Sănătăţii va trebui să verifice, până la data de 25 a lunii curente, pentru luna anterioară, dacă situaţiile au fost afişate pe site şi să notifice ordonatorii principali de credite ai spitalelor publice şi Ministerul Finanţelor Publice în cazul nerespectării termenului prevăzut. La adresa de web www.ms.ro, Ministerul Sănătăţii a postat – la secţiunea „Important“ – detalii privind formularele, adresa, parola de accesare în vederea raportării informaţiilor, cum ar fi adresa paginii web pentru raportare (www.monitorizarecheltuieli.ms.ro), iar contul şi parola de acces vor fi comunicate prin sms fiecărui manager, la numărul de telefon mobil transmis de aceştia Ministerului Sănătăţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe